1. #1

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Matematiğin Günlük Hayatımızdaki Önemi Nedir?

    Matematik soyut kavramlar ile inşa edilen düzenli ve kesin biçimi ile alışkın olduğumuz günlük düşünce esasına dayanır. Bize yabancı gelen düşüncenin kendisi değil, düşüncemizi ifade eden özel simgelerdir.

    Matematik, ele alınan bilgiyi ya da problemlerin çözümlerini içeren yolları buluşçu düşünceye dayalı sistematik bilgi olarak ifade etmemizi sağlayan bir evrensel dil, evrensel kültür ve bir teknolojidir.

    Matematik aslında bizi en kesin ve en hızlı biçimde sonuca gö türen etkin bir yazılım teknolojisi, diğer şekli ile bir programlama dilidir.

    Matematik, bilimsel düşüncenin temelidir. Bilim dili olarak adlandırılır. İçinde yaşadığımız çevre ve dünyayı algılamamıza katkı sağlar. Bizler ancak anladıklarımızı matematik ile şekillendirebiliriz. George Polya’nın “Matematik problem çözme sanatıdır.” tanımı matematiğin derinliklerindeki o yüce güzelliği okuyucularla buluşturması bakımından oldukça önemlidir.

    Neden Matematik Öğreniriz?

    Matematik, öğrenme ve öğretme programlarında niçin vardır? Matematik, çocukların ve gençlerin hayatında neden hep önemli bir ders olmuştur? Bu soruların cevabı aynı zamanda matematik öğretiminin amacını da oluşturur.

    Matematik öğretiminde amaç:
    Matematiksel düşünce sistemini öğrenmek ve öğretmektir. Temel matematiksel becerileri (problem çözme, akıl yürütme, ilişkilendirme, genelleme, iletişim kurma, duyuşsal ve psikomotor gelişim) ve bu becerilere dayalı yetenekleri, gerçek hayat problemlerine uygulamalarını sağlamak;

    Bireysel olarak matematik çalışmaları ile gençleri geleceğe hazırlarken kendi matematiksel beceri ve yeteneklerinde ileriye gitmelerini sağlamak, gençlerin gelişen teknolojiyi takip edebilmelerine imkan verecek zihinsel becerileri nasıl kazanabileceklerini öğretmek;

    Matematiğin dayandığı esasların bazılarını anlayabilmek, dünya kültüründe ve toplumdaki yerimizi değerlendirebilmek sanatsal boyut içerisinde de yer alan matematiğin önemini öğretmek;
    Matematiğin sistematik bir bilgi ve bilgisayar dili olduğunu öğretmektir.

    Matematik, akıp giden insanlığın ortak zekâsının anıtsal abidesidir. Yeter ki akıp giden bu enerjiyi iyi algılayabilelim ve anlayabilelim.
    Matematik eğitimi, matematiği öğrenme-öğretme sürecindeki çalışmaları kapsar. Bu süreçteki bütün etkinlikler, zihinsel becerilerin kazandırılmasına dayalıdır. Öğrencilerin matematiksel tutum ve becerileri kazanmaları; matematiksel kavram ve kavramsal yapıları zihinde yapılandırmalarına bağlıdır.

    Matematik , bireylere fizik sel dünyayı ve sosyal etkileşimleri anlamaya yardımcı olacak geniş bir bilgi ve beceri donanımı sağlar;

    Bireylere çeşitli deneyimlerini analiz edebilecekleri, açıklayabilecekleri, tahminde bulunabilecekleri ve problem çözebilecekleri bir dil ve sistematik kazandırır;

    Buluşçu düşünmeyi kolaylaştırır ve kişilerin estetik gelişimini sağlar. Bunun yanı sıra, bireylerin akıl yürütme becerilerinin gelişmesini hızlandırır.

    Kaynak: MEB Lise Matematik Programı

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    teşekkürler

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. i ve e sayılarının matematikteki önemi nedir?
    mümine bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 14 Eki 2012, 14:38
  2. Matematiğin günlük hayatta kullanımı ' acil yardım lütfeen
    Kartanesi bu konuyu İlköğretim Matematik Öğretmenleri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 05 Haz 2012, 22:44
  3. matematiğin günlük hayatta kullanılması
    rozalin bu konuyu 12. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 07 Oca 2012, 23:02
  4. [Ziyaretçi] matematiğin eski ismi nedir
    isimsiz bu konuyu 6. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 30 May 2011, 23:35
  5. Teğet Nedir, Kiriş Nedir, Kesen Nedir, Yay Nedir
    Alp bu konuyu Geometri Formülleri forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 18 Şub 2011, 21:25
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları