MatematikTutkusu.com Forumları

100lük kart - Asal Sayılar Etkinliği için PDF

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:58 06 Oca 2011 #1
Derslerinizde Asal sayı buldurma etkinliğinde kullanabileceğiniz 100. kart hazırladım. BU kartın çıktısını alarak, öğrencilere dağıttıktan sonra bu kartlar üzerinden ilk önce 2 nin katlarını, sonra 3 ün katlarını, sonra 5 in katlarını,.... katlarını boyattırdıktan sonra geriye kalanlar Asal sayıları verecektir. PDF dökümanı buradan indirebilirsiniz. link

Diğer indirme linki . İndirmek için gideceğiniz sayfada sağ tarafta "Karşıdan Yükle" linkine tıklayınız

Eğer bu etkinliği web sayfası üzerinde uygulatmak isterseniz buradaki sayfasını kullanabilirsiniz (Sadece IE). Bu web sayfa uygulaması için açıklama: istediğiniz bir sayının üzerine mouse ile bir kere tıklayın ve bekleyin. Web sayfası bu sayıları silecektir. BU şekilde tüm sayıların katlarını bularak geriye asal sayıları bırakmış olacaksınız.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 02:04 06 Oca 2011 #2

Tüm asal sayıların listesi

asal sayılar tablosu
Yukarıda vermiş olduğum uygulama ile bir kaç dakikada 400 kadar olan asal sayıların listesini elde etmiş olacaksınız.

firdevs 22:45 10 Mar 2011 #3
merhabalar ben matematik öğretmenliği okuyorum. 6 7 veye 8. sınıf matematik konularıuyla ilgili materyal yapmamız istendi yardımcı olabilirmisinz öğrenciler hangi konuları anlamkta zorlanıyorlar ona yönelik bir materyal yapmamız daha faydalı olur diye düşünüyorum, teşekkrler

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 22:49 10 Mar 2011 #4
MEBde öğretmenlerin hazılardığı interaktif materyaller burada toplanmış. İstediğiniz konuda bir çok materyal ve döküman var.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 22:52 10 Mar 2011 #5
Tam burada bir çok örnek var. Ayrıca buradanda faydalanabilirsiniz.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Asal Sayılar Listesi Eratosten Kalburu
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm