MatematikTutkusu.com Forumları

1 denklem ve 1 toplam sembolü

cigdemkck - ait kullanıcı resmi (Avatar) cigdemkck 23:20 01 May 2011 #1
1- 5x+2y+5z=36
3x+y+z=13 denklem sistemini sağlayan z' nin değeri nedir?

2- 1+7+15+...+85 toplamını toplam sembolü altında yazınız.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 06:16 02 May 2011 #2
1)
x,y,z hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş ama galiba x=2,y=3,z=4 için iki denklem sağlanıyor.

2)

8
1
k2+3.(k-1)

Bulana kadar akla karayı seçtim.

cigdemkck - ait kullanıcı resmi (Avatar) cigdemkck 13:09 02 May 2011 #3
Çok teşekkür ederim, ben de üzülüyodum kimse cevap vermiyor diye.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:46 02 May 2011 #4
Öyle şey olur mu? Fırsat bulunduğunda, çözümü bilen birileri mutlaka yazacaktır. Hele benim için forumda çözülmemiş soru görmek, en büyük üzüntü kaynağı diyebilirim. Kapasitemin yettiği ve zamanımın elverdiği kadarıyla, soruları eritmeye çalışıyorum. Sadece ben değil, Diğer hocalarımız, Alp, gereksizyorumcu, gönüllü öğrencilerimiz, Admin; hepimiz, gönüllü olarak, matematikle sıkıntısı olanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Kesinlikle, benim sorum çözülmüyor ya da çözülmez diye düşünmeyin. Nezaket ve forum kurallarına uyulduğu sürece, herkesin sorusu, Allahın izniyle çözülecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama her zaman , eklediğinizden 2 dakika sonra cevap gelmeyebilir. Biraz da, şans işi. O esnada, forumda bulunanların sayısına ve yoğunluğuna bağlı olarak, süre değişebilir.
İki noktayı hatırlatmak istiyorum. Birincisi, Sağolsun, Admin, geride kalan çözüm yazılmamış soruları taratan bir sistem kurdu. Bu sayede, atlanmış olsa bile , çözülmemiş sorulara ulaşıp, çözülmemiş soru bırakmamaya çalışıyoruz.
İkincisi de, çözülmeyen sorularınız için, nazik bir hatırlatma ile dikkatimizi çekerseniz, daha iyi olur.
Bu arada, çözüm saatine de dikkatini çekerim. Yani her an çözülebilir.

cigdemkck - ait kullanıcı resmi (Avatar) cigdemkck 15:14 06 May 2011 #5
İyi ki bu forumdayız o zaman ne diyelim. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler...

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm