2)x=2y2eğrisi ile x=0 ve y=3 doğruları arasında kalan bölgenin y ekseni etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan dönel cismin hacmi?(19,4)
3)analitik düzlemde y≤x² , y2≤8x ve x≤1 eşitsizliklerinin sınırladığı bölgenin x ekseni etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan dönel cismin hacmi? (19/5)
4)A={(x,y): x≥0 , y-x-1≥0 ve x+y-5≤0 } kümesinin belirttiği bölgenin y ekseni etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan dönel cismin hacmi?(16/3)
Son soruda üsttekinden alttakini çıkarırsan -3xkare + 3 olur. bunun karesini alacaksın hacim bulduğumuz için. ve integralini alacaksın.
Sınırlar için de ortak çözüm yaparsan -1'den 1'e gelir. İşlemler yapılınca sonuç geliyor
1. soruda cismin ortası 0,0 noktası. sen onu 180 derece döndürürsen aynı şeklin simetriği yanda da olduğu için tam döndürmüş olursun. Böylecede küre elde edilmiş olur. Hacmini bularak soru gelir. eline kağıt alıp döndürmeye çalış daha net anlışılır belki )
Son soruda üsttekinden alttakini çıkarırsan -3xkare + 3 olur. bunun karesini alacaksın hacim bulduğumuz için. ve integralini alacaksın.
Sınırlar için de ortak çözüm yaparsan -1'den 1'e gelir. İşlemler yapılınca sonuç geliyor
bu işlemi yapınca ben 48/5 buluyorrum sen 56/5 mi buldun?
Çok özr diliyorum. önce üsttekinin karesini alacaksın. sonra alttakinin karesini alıp ikisini çıkaracaksın. Çünkü bu hacim . alan değil ki. O zaman geliyo doğru sonuç )
Çok özr diliyorum. önce üsttekinin karesini alacaksın. sonra alttakinin karesini alıp ikisini çıkaracaksın. Çünkü bu hacim . alan değil ki. O zaman geliyo doğru sonuç )