MatematikTutkusu.com Forumları

türev ve Limit soruları

FiRe 19:54 25 Nis 2013 #1
Öncelikle merhaba sdü kimya bölümünde fizikokimya dalında yüksek lisans yapmaktayım ve matematiksel fizik diye bir ders aldım, ödev olarak hoca birkaç soru verdi. Limit türev ve integrali en son lisede görmüştüm o yüzden baya bi zorlandım yardım ederseniz sevinirim.

soru 1)y=cotg-1 için
y'=
-1
1+x2

y=cotg-1u için
y'=
-u'
1+u2
olduğunu gösteriniz.

soru 2) n tamsayı olmak üzere
lim
x→ ∞
x2n.e-x2

soru 3)
lim
x→∞
[cos(a / x)]x2 limitiniz hesaplayınız

soru 4) f(x,y,z) = exp(x2+y2+z2) için

axyf = ayxf ve azxf = axzf olduklarını gösteriniz. a ve f simgeleri tam doğru değil bulamadım ama soru ikinci mertebeden parçalı türev sorusu olarak geçiyor.

soru 5) ea.xcosbx dx integralini hesapalyınız

şimdiden teşekkürler.

FiRe 22:43 27 Nis 2013 #2
lütfen yardım edin bu hafta teslim etmem gerekiyor

FiRe 13:57 30 Nis 2013 #3
Yazık ya 1 haftadır bekliyorum, bir Allah'ın kuluda yazmıyor ödev çözmüyoruz diye bu kadar mı insanlığınız bu siteyi görünce gerçekten umutlanmıştım...

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 14:54 30 Nis 2013 #4
Siz sorularınızı yazdıktan sonra bir mesaj daha yazarak bizim görmemizi engellemişsiniz.
Mesaj okunma 0 olursa dikkati çeker.

FiRe 15:19 30 Nis 2013 #5
Anlıyamadım ne demek istediğinizi ama ben bu forumda yeniyim kuralları vb. şeyleri pek bilmiyorum, yönlendiren olursa konuları düzgün bir şekilde açabilirim. Zaten konu açmadan önce foruma göz atmıştım ama pek yararı olmadı.

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 15:35 30 Nis 2013 #6

2)

FiRe 15:43 30 Nis 2013 #7
Hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 17:15 30 Nis 2013 #8
Hakkınız ödenmez Süleyman hocam. Allah razı olsun.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Limit Soruları ve Çözümleri Türev Soruları ve Çözümleri
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm