1) -3<x-1<4
-4<y+2<5
old göre x²-y² ifadesinin alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır?
x² aralığı 25>x²≥0 olur.
y² aralığı 36>y²≥0
buradan x² maximum 24 alsak.y'yide 0 alsak sonuca ulaşırız.
Yazdırılabilir görünüm
1) -3<x-1<4
-4<y+2<5
old göre x²-y² ifadesinin alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır?
x² aralığı 25>x²≥0 olur.
y² aralığı 36>y²≥0
buradan x² maximum 24 alsak.y'yide 0 alsak sonuca ulaşırız.
çok mantıklı sağolun hocam . peki benim anlamadığım benim yaptığım çözümle neden olmuyor , a+b nin max değerini a.b nin min değerini ayrı ayrı bulup oranladığımızda neden çıkmıyor ?aerturk39'den alıntı:4)
a+bab
aab+bab
1b+1a
1/b için en büyük değer 1/2
1/a için en büyük değer 1
eşitsizlikte alt alta toplama çıkarma yaparken her iki kattada aynı değişken varsa birinde aldığı değeri diğerindede alması gerekir eniyisi altalta işlem yaparken her iki kattada aynı değişken olmamasına dikkat edin...
hım çok sıkıntılı bu konu ya.aerturk39'den alıntı:eşitsizlikte alt alta toplama çıkarma yaparken her iki kattada aynı değişken varsa birinde aldığı değeri diğerindede alması gerekir eniyisi altalta işlem yaparken her iki kattada aynı değişken olmamasına dikkat edin...
bu arada 3 ve 4. sorularım kaldı
4 ü hocamız çözmüş , 3 te de sizin gibi düşünüyorumnightmare'den alıntı:bu arada 3 ve 4. sorularım kaldı
muhtemelen ufak bi basım hatası vardır
3 ve 5. sorularım kalmış yazıcaktım yanlış olmuş ..gereksizyorumcu'den alıntı:4 ü hocamız çözmüş , 3 te de sizin gibi düşünüyorum
muhtemelen ufak bi basım hatası vardır
peki ozaman 5.soruyada bakılırsa sevinirim
y=13.99 da olabilir
toplam 14 olabilir yani
haklısınız hocam sağolungereksizyorumcu'den alıntı:y=13.99 da olabilir
toplam 14 olabilir yani
bide 4. soruyla bağlantılı bişey sormak istiyorum ,
bize x ve y nin tanım aralığını verip , (x.y)/(x+y) ifadesinin en küçük değerini sorsaydı napardık ?