iki doğru arasındaki açının tanjantı formülünün ispatı nedir ? trigonometriden falan mı geliyor ?
iki doğru arasındaki açının tanjantı formülünün ispatı nedir ? trigonometriden falan mı geliyor ?
Herhalde bunu sordunuz.
İki doğrunun arasında kalan açının tanjantı , bu iki doğrunun eğimini verir.O da şuradan gelir , eğim = dikeyuzunluk/yatay uzunluk. tanjantta zaten , dikey uzunluğun yatay uzunluğa oranını verir.
Açıkçası neyi sordunuz tam anlıyamadım
dediğin gibi trigonometriden geliyo misal doğrular benim çizdiğim gibiyken böyle oluyo
tanjant açıların toplam fark formüllerini bilmen lazım ayrı bi formulu var ama o da zaten bundan geliyo
burda şöyle yaparsın tanx=md1 tana=md2 dedikten sonra trigonometri tanjant formullerinden tany yi bulabilirsin
m=eğim
Evet , ezekielin demek istediğiyse eğer.Zaten alfa , x+y olur.(Bir dış açı kendisine komşu olmayan diğer iki açının toplamına eşittir.)
Tanjant bize egimi verir srnin sordugun formul trigonometrik toplam formulunden geliyor sordugun seyi yanlis anlamadiysam ispatlamak isterdim ancak telefondan olmuyor malesef.
Savas senin trigonometrik ispatini goremiyorum tan (a+b) li bi seyler olmasi lazim benim basettigim bu degil
hmmtamam ozaman ben 8.sınıf bilgisiyle açıklamaya çalıştım
trigonometri görmediğimizden henüz senin kadar detaya giremicem
sağolun arkadaşlar baktım şimdi zaten tan(a-b) formundaki ifadenin aynısıymış formül . eğim de tanjanta eşit olduğuna göre bi nevi tanjantın fark formülü . bu arada bu trigonometrik formülller ne çabuk unutuluyor ya daha yazın çalışmıştım
Haftada bir bu formulleri tekrar gozden gecirmek ya da yine haftada 1 en az bunlarla ilgili 2 test cozmek lazim unutmamak icin.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!