orkun44 00:36 03 Eyl 2012 #1
gereksizyorumcu 00:30 05 Eyl 2012 #2
resimler berbat kalitede okumakta zorlanıyor insan
gördüğüm kadarıyla cevaplamaya çalışayım
1.
açılar yazılırsa
ABC~FDE olduğu görülür
10/12=x/9 → x=90/12=15/2
2.
soruda B noktasının sağ veya sola doğru ilerlemesini engelleyen bişey yok yani bu uzunluğu istediğimiz büyüklükte seçebiliriz. bişeyler daha verilmeliki B noktası sabitlensin mesela ABE nin AB=BE olacak şekilde ikizkenar olduğu falan.
3.
bişey bulamadım, bu soru da sıkıntılı gibi duruyor.
E noktasını sabitleyen bir durum yok sanki. (EF de 5 olsaydı galiba çözülürdü bu soru şimdi emin değilim)
sorunu şöyle açıklamaya çalışayım.
AC yi biz istediğimiz kadar sola doğru yatırabiliriz buradan da ED uzunluğu 10 a yaklaşacaktır.
AC yi biz istediğimiz kadar dikebiliriz mesela 89º buradan da ED uzunluğu 5 e yaklaşacaktır.
yine de biraz daha üzerinde düşünelim.
MatematikciFM 02:06 05 Eyl 2012 #3
1. soruyu güzel görmüşsünüz, beyninize sağlık.
Diğer soruların kitaptaki şekli verilmiş. Basım hatası olması muhtemel görünüyor.
Bu haliyle çözümü varsa, sorular orjinal denilebilir.
orkun44 18:17 08 Eyl 2012 #4 resimler berbat kalitede okumakta zorlanıyor insan
gördüğüm kadarıyla cevaplamaya çalışayım
1.
açılar yazılırsa
ABC~FDE olduğu görülür
10/12=x/9 → x=90/12=15/2
2.
soruda B noktasının sağ veya sola doğru ilerlemesini engelleyen bişey yok yani bu uzunluğu istediğimiz büyüklükte seçebiliriz. bişeyler daha verilmeliki B noktası sabitlensin mesela ABE nin AB=BE olacak şekilde ikizkenar olduğu falan.
3.
bişey bulamadım, bu soru da sıkıntılı gibi duruyor.
E noktasını sabitleyen bir durum yok sanki. (EF de 5 olsaydı galiba çözülürdü bu soru şimdi emin değilim)
sorunu şöyle açıklamaya çalışayım.
AC yi biz istediğimiz kadar sola doğru yatırabiliriz buradan da ED uzunluğu 10 a yaklaşacaktır.
AC yi biz istediğimiz kadar dikebiliriz mesela 89º buradan da ED uzunluğu 5 e yaklaşacaktır.
yine de biraz daha üzerinde düşünelim.
teşekkürler hocam 2. soru bana da eksik gibi geldi cevaba göre soru ABC yi ikizkenar kabul etmiş bir şeyi eksik söylemiş