MatematikTutkusu.com Forumları

Geometri-diktortgen

diffx 08:46 31 Ağu 2012 #1

Çözümler görsel olarak yapılırsa sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 09:40 31 Ağu 2012 #2

1)|DE|+|EF| nin en küçük olması için bef üçgeninin simetriğini aldığımızda A D F' nün doğrusal olması gerekir sonradan tamamladığım şekil dik üçgen olur ve |AB| 8 çıkar alan 40tır
2)üçgen katlandığı için |FC| 13 çıkar 5-12-13 üçgeni oluşur EAF üçgeninde pisagor teoremini uygulayarak x i 10/3 buluruz
3)şekil yeterlidir sanıyorum
4)DEL ile DBC benzerdir 3/|DE|=|BD|/8 içler dışlar çarpımı yaparsak |DE|.|BD| 24 bulunur buda alana eşittir
5)bu soruda yamuğun özelliğinden yararlanarak x+y=s buluruz ve cevap 20 çıkar

diffx 11:50 31 Ağu 2012 #3
cözümler icin teşekkür ederim alp..
1.soruda DF' neden en kücük deger oluyor bunu anlıyamadım..?
3.soruda köşegenin FE arasıdan gectigini nasıl anladın alp..?

tekrardan teşekkür ederim alp..

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 12:13 31 Ağu 2012 #4
1)en küçük dediği için nedenini türevle gösterebilirim istersen şimdi aklıma gelmedi neden öyle olduğu ezbere yaptım
3)|FC|ile |AE| birbirine paralel ve bunlardan biri köşegenin bir ucundan başlıyor diğeri bir ucundan köşegen mutlaka aralarından geçer ayrıca şöylede düşünebilirsin o sadece köşegen değil |FE|yi sağa kaydırdığımda ve |FC|yi aşağı indirdiğimde oluşan dik üçgenin hipotenüsü

diffx 12:28 31 Ağu 2012 #5
teşekkürler alp..
1.soru ispatı icin türev varsa ben daha türev konusuna calışmadım anlamam büyük ihtimalle sorunun ispatını..
2.soru icin şöylede düşünebilirsin dedigin gibi düşündüm hipotenüs olarak kabul edilebilir

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 12:33 31 Ağu 2012 #6
üçgen eşitsizliği kullanabilirsiniz.

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 12:42 31 Ağu 2012 #7
üçgen eşitsizliği kullanabilirsiniz.
anlayamadım hocam üçgen eşitsizliği nasıl kullanılabilir?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 12:50 31 Ağu 2012 #8
De+ef'>=df'

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 13:01 31 Ağu 2012 #9
De+ef'>=df'
bu doğrusallığı açıklıyor.
hocam şimdi düşündüm de biraz şansa bulmuşum gibi geldi bazı türev soruları vardı bunun gibi çözüldüğünde yanlış çıkıyordu o toplanan iki doğru parçasını açılarla(açıların sin veya tan değerleriyle) ve uzunluğu bilinen kenarlarla ifade ederek türev alıyorduk doğru hatırlıyorum değil mi?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:09 31 Ağu 2012 #10
hangi türev sorusu bilemiyorum, örnek verirseniz üzerinde düşünebiliriz. büyük ihtimalle bahsettiğiniz sorunun yapısı farklıdır mesela kareleri toplamı en az kaçtır gibi bişeyler soruyodur.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm