MatematikTutkusu.com Forumları

dik üçgen

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 04:45 23 Ağu 2012 #1
1

2

3

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 09:40 23 Ağu 2012 #2
1.
B den AC ye açıortay çizip AC yi E noktasında kestirirseniz AEDB kirişler dörtgeni olur ve BDE de dik olur.
buradan açılar yazılırsa AB=8 bulunur ve sorulan yer de 8-15-17 üçgeninin 15 olan kenarıdır.

2.
AD diküçgende hipotenüse inen kenarortay olduğuna göre AD=BD=DC , buradan açılar yazılırsa AE=AD , açılar yazılmay devam edilirse EK=ED olarak EKD ikizkenar bulunur . EF=BD oluğunu bildiğimize göre de x=4 bulunur

3.
ED nin uzunluğu blli zaten seçimimizden bağımsız. EP yi en az yapmamız lazım o da ancak dik olduğunda yani P noktası ile F noktası çakışık olduğunda olur.
paralellikten dolayı AE=EF olduğuna göre EP+ED en az AD kadar olur. D den AB ye dik inilirse AD 7-24-25 üçgeninin hipotenüsü olacaktır.
cevap en az 25

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 19:36 23 Ağu 2012 #3
hocam ya uğraştığınız için teşekkürler ama birşey istesem ayıp olmaz umarım , böyle yazıları okuyunca şekilde yerleştiremiyorum . şekil üstünde gösterseniz hem benim için daha iyi olucak soruyla 20 dk bakışmamış olucam hemde gördüğüm için daha iyi aklımda kalıcak .böyle oku çiz yapamıyorum . 1.soruda dediğiniz kirişleer dörtgenini bulamadım mesela , 2.sorudada nasıl AE=AD oldu göremedim aynı şekilde

orkun44 - ait kullanıcı resmi (Avatar) orkun44 23:10 23 Ağu 2012 #4
ilk soruda kirişler dörtgenine gerek yok aslında açıları yazarsan ABD üçgeninin ikizkenar olduğu çıkıyor. AB=BD olur 8-15-17 üçgeni

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 11:56 24 Ağu 2012 #5
biraz zor olacak ama akşam uygun olursam şekil eklemeye çalışırım.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 19:19 24 Ağu 2012 #6
tamam hocam bekliyorum sağolun

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:11 24 Ağu 2012 #7

bu kadar yapabildim şimdi yukarıdaki anlatım ve bu şekiller dahilinde anlaşılmayan bi yer varsa açıklayabilirim.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm