Kenarları 13 cm olan küp şeklinde bir kutunun içine kenarları 3 cm olan küplerden kaç tane koyulabilir.
Cevap: 64
Kenarları 13 cm olan küp şeklinde bir kutunun içine kenarları 3 cm olan küplerden kaç tane koyulabilir.
Cevap: 64
bu soru ciddi ciddi lys hazırlığın sırasında (okulda , dershanede , test kitabında, deneme sınavında vs... ) mi karşına çıktı?
Evet .
Arkadaşlar lütfen yardım edin size kolay geliyor olabilir ama ben çözümu bulamıyorum.
Pardon arkadaşlar cevap 64 muş yanlış okumuşum. Cozume gerek kalmadi tesekkurler.
Dalga geçiyorsunuz herhalde. Gene de anlatayım.
Büyük kutunun kenarları 13 cm ise bir kenara 4 tane yerleştirilir 1 cm boşluk kalır.
Yani tabanı şu şekilde olur.
12 1
x x x x 3
x x x x 3
x x x x 3
x x x x 3
Yukarı doğru da aynı şekilde olur.
4.4.4=64
yani kenar boyunca sığabilecek küp sayısına bakıyoruz sonra da çıkan sonucun küpünü alıyoruz.
3 ile uğraşmak biraz zor bi de şunu çözelim o zaman,
kenarı 480cm olan küp şeklindeki bir odaya kenarı 100cm olan kolilerden kaç tane sığdırabiliriz?
bunlar gerçekten elinizdeki kitabın yazarının düşündüğünden çok daha zor sorular. insanlar bunları çözmek için ömür harcıyor. benzeri birçok paketleme probleminde bazı ufak değerler ve görünür durumlar (büyük kutunun kenarının küçük kutunun kenarının tam katı olduğu durumlar) hariç birçok değer için optimal olup olmadığı bilinmeyen yerleşimlerden başka bişey de henüz bulunmuş değil.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!