MatematikTutkusu.com Forumları

ACİL KTÜ Matematik sorularını çözülmesi Lazım !!!

casper61 14:58 27 Oca 2011 #1
S-1) f(x)=y=5x² + 2.x+1 fonksiyonunun [-1,3) aralığında grafiğini çiziniz
S-4) an=(x+3 2.x+3, x+15,...) dizisi bir aritmetik dizi ise ilk beş terimini bulunuz.

cevaplayabilecek olan varmı yarın bütümleme sınavım var 2 günden beri uğraşıyom yardım edecek olan varmı ALLAH rızası için bi el atın ? Sorular

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:53 27 Oca 2011 #2
4.
aritmetik dizi demek ardışık terimlerinin farkı hep aynı lan dizi demektir yani,
(2x+13)-(x+3)=(x+15)-(2x+13) , bu ifadeyi düzenlersek
2x=-8 , x=-4 bulunur
şimdi dizimiz -1 , 5 , 11 , ... şeklinde olur
ortak fark 6 olduğuna göre dizinin genel formu (6n-7) olur , ilk beş terimi de n=1 den 5 e kadar değerler verildiğinde -1,5,11,17,23 bulunur

1.
önce fonksiyon üzerinde inceleme yaprız kökleri nelerdir , tepe noktası nedir , nerede artandır ... gibi
∆=b²-4ac hesaplandığında negatif olduğundan ve x² nin katsayısı pozitif olduğundan bu parabolün tamamı x eksenini üstünde kalacaktır.
-b/2a=-1/5 olduğundan tep noktasının x değeri -1/5 olur, fonksiyonda yerine koyulursa y değeri de 4/5 bulunur yani Tepe noktası (-1/5,4/5) tir
bir de x=0 için değrine bakılırsa y=1 olur yani y eksenini (0,1) noktasında kesiyormuş.
fonksiyon eksi sonsuzdan tepe noktsına kadar azalan tepe noktasından sonsuza kadar da artan lacağından vrilen aralıklar için bu koşullara dikkat edilirse
sonuçta da şöyle bir grafik elde edilir

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:57 27 Oca 2011 #3
tabi bu grafikte belirtilmemiş ama sol uçtaki noktayı içi dolu bir yuvarlak , sağ uçtaki noktayı da içi boş bir yuvarlak olarak çizerseniz daha doğru olacaktır

casper61 20:22 27 Oca 2011 #4
Yardımın için teşekkürler , bu kadar hızlı cevap verilceni bilmiyodum , tekrar teşekkürlerimi sunuyorum ; ) ALLAH emanet olun..

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.9. sınıf Çözümlü Fonksiyon Soruları Çözümlü Aritmetik Dizi Soruları Dizilerle ilgili sorular Fonksiyon Grafikleri ile İlgili Çözümlü Sorular Fonksiyonlarla İlgili Çözümlü Sorular
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm