Bulmak çok zor değil. Ama uğraşmadım. Maksat karşı tarafa nasıl çözüldüğünü göstermek dğeil mi ? Wolframda bunu gösterdi mi ? O zaman bitti.frk'den alıntı:O denklemi oraya yazmadan buldun mu?
Yazdırılabilir görünüm
Bulmak çok zor değil. Ama uğraşmadım. Maksat karşı tarafa nasıl çözüldüğünü göstermek dğeil mi ? Wolframda bunu gösterdi mi ? O zaman bitti.frk'den alıntı:O denklemi oraya yazmadan buldun mu?
Ben bulamadım açıkçası o yüzden sordum. Bu kadar tepki göstermene sebep yok. :)
Tepki değil. Aynı şeyi söylüyorsun hep. Bu benim stilim benim çözümüm. Ben dilediğim gibi çözüyorum sende.frk'den alıntı:Ben bulamadım açıkçası o yüzden sordum. Bu kadar tepki göstermene sebep yok. :)
Maksat üzüm yemek mi bağcı dövmek mi ?
Estağfirullah.
Melek12'den alıntı:S-2
Hem aritmetik hem de geometrik dizi oluşturuyorsa
x₁=x₂=x₃tür.
Buna göre yapabilirsiniz.
C.3
(4x²-4xy+3y²)=4y²
4x²-4xy-y²=0
Burada
Sınavda wolfram olmayacak diyebilirsin. O zaman sende wolframdan ilhamını alıp çözümünü yaparsın.
C.4
P(x+7) ve P(x-8) polinomların dereceleri eşittir.
Ve min. İkinci derecen bir polinomdur.
İşimiz kolay olsun. P(x)=cx²+dx+e olsun.
P(x+7)=cx²+(14c+d)x+49c+e
P(x-8)=cx²+(d-16c)x+64c+e
P(x+7)=P(x-8).B(x)+(4x-a)
https://img204.imageshack.us/img204/...t09042012f.jpg
P(x-8)=P(x+7).Q(x)+bx-12
https://img696.imageshack.us/img696/...at09042012.jpg
a+b=-2
İşlem hatası yapmışımdır muhtemelen. Sorunun gidiş mantığını anladıysan eğer hatayı kendin düzeltebilirsin.:)
C.5
x4n-5.x2n+1+4x-6
R(x) 2. dereceden 1. dereceden olabilir. Veya sabit bir sayıdır.
R(x)=ax²+bx+c
x(x²-1)=0
x=0 x=1 x=-1
x=0 için;
c=-6
x=1 için;
a+b+c=-6
Bu durumda a+b=0
x=-1 için a-b+c=-4
a-b=2
a+b=0
a=1
b=-1
c=-6
R(x)=ax²+bx+c=x²-x-6
R(x)'in (x-3) ile bölümünden kalan x=3 için
9-3-6=0 dır.
***Verdiğim cevaplar biraz uzun gibi görünüyor. Ancak aklıma gelenler bunlar. Belki daha kısa cevaplar verenler olabilir.:)
çok teşekkürler ama bu wolframdaki çözümü anlamadım
Rica ederim. 3 sorunun cevabı nedir.? 2. soruyu dediğim yolla yapabildiniz mi ? Yapamadıysanız yardımcı olmaya çalışayım.