2a-3a+2+a+2a−1=a+2a−1eşitliğinde sadeleştirme de hatamı var acaba C:a=−9 çıkıyormuş?bende sadece 9 çıkıyor cevap neden negatif.bide 2a-3 ün 2sini atıp a ları tek mi bırakıcaz yoksa başka türlü mü olacak?+3
Yazdırılabilir görünüm
2a-3a+2+a+2a−1=a+2a−1eşitliğinde sadeleştirme de hatamı var acaba C:a=−9 çıkıyormuş?bende sadece 9 çıkıyor cevap neden negatif.bide 2a-3 ün 2sini atıp a ları tek mi bırakıcaz yoksa başka türlü mü olacak?+3
Tümünü yazmayacağım ama 9'u bulduğunuza göre buraya kadar geldiniz:
-a+7=a²+7a-2
a²+8a-9=0
(a-1).(a+9)=0
a=1
a=(-9)
Sorularınızı Forum Yardımı kısmına değil, Matematik Desteği forumuna açınız.
ama bu yeterli mi sizce benim anlamam için nasıl yaptınızı da anlatsanız kısaca çok daha iyi olur. 9u bulmam hiç yaptınızla alakalı değil gibi heralde ben başka şekilde yaptım.bide 7ler nerden çıktı?
kusura bakmayın daha yeniyimgökberk'den alıntı:Sorularınızı Forum Yardımı kısmına değil, Matematik Desteği forumuna açınız.
C-1
Biraz da ben açıklayım öyleyse :)
Eşitliğin her iki tarafında daa+2a-1ifadesi olduğundan sadeleştiririz. Artık soru şu şekilde,
2a-3a+2=3
Burda içler dışlar çarpımı yaparsak,
3(a+2)=2a-3
3a+6=2a-3
a=-9 bulunur.
--------------------------------------------------------------
sinavkizi, sadeleştirme yapmayıp payda eşitlemişsin galiba, çözüm de uzamış tabi :)
gökberk çok güzel anlatmışsın ağzına sağlık teşekkürler...:)gökberk'den alıntı:C-1
Biraz da ben açıklayım öyleyse :)
Eşitliğin her iki tarafında daa+2a-1ifadesi olduğundan sadeleştiririz. Artık soru şu şekilde,
2a-3a+2=3
Burda içler dışlar çarpımı yaparsak,
3(a+2)=2a-3
3a+6=2a-3
a=-9 bulunur.
--------------------------------------------------------------
sinavkizi, sadeleştirme yapmayıp payda eşitlemişsin galiba, çözüm de uzamış tabi :)
Özür dilerim, -9'u bulduğumda aynı işlemleri yaptığımızı düşünüp işaret hatası falan yapmış olabileceğinizi düşünerek kısaltmıştım. Gökberk halletmiş sağ olsun. :)fatmayasemin89'den alıntı:ama bu yeterli mi sizce benim anlamam için nasıl yaptınızı da anlatsanız kısaca çok daha iyi olur. 9u bulmam hiç yaptınızla alakalı değil gibi heralde ben başka şekilde yaptım.bide 7ler nerden çıktı?