MatematikTutkusu.com Forumları

ilk çağlar tarih ve türkçe dil bilgisi ve paragraf

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 12:28 07 Ağu 2011 #1
1- Yalnızca bir katmanı ve bu katmanında tunçtan yapılmış heykeller bulunan eski bir yerleşke için
1-savunma ihtiyacı karşılanmıştır
2-yaşam günümüze kadar sürmüştür
3-göç alıp vermiştir. yargılarından hangilerine ulaşılamaz
a) yalnız 1 b) yalnız 2 c) yalnız 3 d) 1 ve 2 e) 2 ve 3

2-romallar andadoluu bir dönem egemenliklrinde bulundukarı halde buraya yerleşmemiş
bu durum
1 and etnik yapısının korunması
2 türklerin and ele geçirmesi
3 yerli kültürün devamına neden olmuştur
verilenler göre hangileri doğrudur

3-Sanatçı sanatına karşı sorumludur, halkına karşı da.
Bu cümleyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A)Ortak öğeleri olan bağımlı sıralı cümledir.
B)Hem ilgeç, hem bağlaç kullanılmıştır.
C)Ek eylem, adlaşmış sıfatı yüklem yapmıştır.
D)Çatısına göre etken bir cümledir.
E)Birden çok türemiş sözcük vardır.

4-''Lakin meşrutiyet'ten sonra,bir şair zümresini ve yeni bir çığırı demirden elinde tutan bir baş zuhur etmediğinden, benlik taşkınlığından başka bir kudreti olmayan teferrüt coşkunları şiirin mutlak tariflerini ortaya sürdüler.Gelip geçici dahilerin,birbirinin ayağını kaydırarak teselsül ettiklerini gördük .Lakin,bunların arkasından,hemen, daha vahim bir takım türedi.Bu takımdaki müddeiler,evveldekiler gibi,şiirlede alakadarda değildiler;şiiri söylediklerinden veyahut anladıklarından değil,şiiri cemiyet-i beşeriyeye en nafi ve uygun bir kıymate talep eden rehberlerdi.''

yukarıdaki parçadan hareketle metnin yazıldığı dönemin sosyal,sanat,kültürel hayatıyla ilgili olarak hangisi yanlıştır

A)meşrutiyetten sonra bazı şairler şiirin mutlak tariflerini yapamamışlardır
B)meşrutiyetten sonra bazı şairlerin başarıları gelip geçici olmuştur
C)yeni şairler şiiri farklı bir amaç için kullanmışlardır
D)meşrutiyetten sonra iki farklı bir şair grubu ortaya çıkmıştıt.
E)yazar yani şairleri benimsememektedir.

5-

mürşde - ait kullanıcı resmi (Avatar) mürşde 01:44 08 Ağu 2011 #2
1. soru

3. öncüle ulaşılabilir.Çünkü tek bir katmanın olması bu toplumun bazı dönemleri atladığına

yani göç aldığına işaret eder söz gelimi tunç devrine geçen bir toplum buratya gelmiş

dolayısıyla tek bir katman olmuş olabilir.

2. sorunun şıklarını eklesen daha iyi olur.Çünkü tarihte öncüllü sorularda şılar insanın işini

kolaylaştırır.Bir öncülü doğrularsın diğer şıkları elersin falan

Cevap : 1 ve 3 derdim ama...

Çünkü bir yerin etnik yapısı demek orada yaşayan kişilerin etnik kökeni demektir.

biraz düşük bir cümle oldu ama..söz gelimi almanların yaşadığı bir eyalete 3 - 5 tane türk ailesi gidip

yerleşirse o eyaletin etnik yapısı değişmiş olur.Bunun gibi romalıların da anadoluyu egemnlik altına alıp

oraya yrleşmediklerine bakarak Anad. etnik yapısı korunmuş denilenilir.

Yine oraya farklı kökenden gelip yerleşen bir topluluk yoksa yerli önceden orada varolan kültür devam

ediyo demektir.Aynı örnekten yola çıkarsak Almanlrın yaşadığı yere yerleşen türk ailesi kendileriyle

birlikte türk aile yapısı ya da türk kültürünü de oraya taşırlar.Dolayısıyla yerli kültür de değişmeler

olabilir.Anad. yerleşmeyen romalılar ordaki yerli kültürün devamına neden olmuşlardır.

2. öncülü ise hiçbir yerden hiç bir şekilde çıkartamayız.

Bu bir cümleden yola çıkarak bu durumun sonucunda türkler Anad. ele geçirmişlerdir denilemez.

5. soru Bursa derdim

Yaşlı bir profesördü ---- > yüklem

yaşlı bir profesör olam kim ? ----> komisyon başkanı

A ve E şıkkında zamir ekeylem almış

C şıkkında sıfat ekeylem almış

D şıkkında yüklem diye bi şey yok bence..

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 16:28 08 Ağu 2011 #3
teşekkürler mürşide 1 .sorunun cevabı 1 ve 2 2 nasıl oluyor anlamadım

mürşde - ait kullanıcı resmi (Avatar) mürşde 00:53 09 Ağu 2011 #4
Ben de 1. öncüle nasıl ulaşılamadığını anlamadım ama şöyle bir yorum yapabilirim

Bak Serkan 2. öncüle kesinlikle ulaşılamaz.Çünkü bulunan tek şey tunçtan yapılmış

heykeller , eee da bunun demir devri var , tarih sonrası devirler

demirden yapılmış eşyalar nerde kilden tabletler tarihi devirlere geçildiğini gösteren ,

bunlar yokki şimdi ben daha demir devrinden sonra gelen 2 devrin içinden çıkamadım

taaaa ki " yaşam günümüze kadr sürmüştür " öncülünü doğrulayayım.

bu sebebten 2. öncüle ulaşılamaz.

1. öncüle de ulaşamayız.Ya ben üstte soruya yorum karıştırmışım.Şu an farkettim

tunçtan yapılmış heykel diyo silah demiyo ki savunma ihtiyacı karşılanmıştır öncülünü

doğrulayabileyim.Tamam tunçtan yapılmış silahlar bunlar mevcut.İnsanlar bu dönem de

silahlarını tunçtan yapmışlar , savunma ihtiyaçlarını karşılamışlar buraya kadar tamam

ama tunçtan yapılmış heykellerin bulunduğuna bakılarak da ee bu insanlar tunç devrini

yaşıyolarsa tunçtan silahlar yapıp savunma ihtiyaçlarını da karşılamışlardır denilemez.

Çünkü verilen bilgi de bunu doğrulayan bi şey yok.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm