MatematikTutkusu.com Forumları

Biyoloji Çok Zor Bir Soru ? ? ?

1 2 Son
fizik öğrencisi 03:34 16 Eki 2013 #1

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 10:59 16 Eki 2013 #2
edit.su kaybını önleyen bir kütikula bulunduğundan yalnız 2 cevap olacaktır ama epidermis hücreleri yaşlı değildir burada bir ikilem yaşıyorum.

yektasimsek 11:39 16 Eki 2013 #3
Yalniz 2 diyorum ben.Dogruysa aciklarim.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 11:42 16 Eki 2013 #4
sanırım öyle oluyor,saçmaladığımı şuan da fark ettim.
3.yargı yanlıştır,zaten su kaybını önleyen bir kütikula tabakası var burada kütin salgılanıyor falan filan.
2.yargı doğru olacaktır aslında burada kafayı karıştıran "yaşlı" demesi olsa gerek kofullar büyük olup içe yayıldığından hücreler arası boşluk olmayacaktır.

fizik öğrencisi 12:44 16 Eki 2013 #5
evet cevap yalnız 2

yektasimsek 12:49 16 Eki 2013 #6
Epidermis hücreleri farklılaşmış ve meristeme, parankimaya göre daha yaşlı hücreler olduğundan çeperlerinde kalınlaşma, sitoplazma kaybı, koful büyümesi görülür.Kofulun gereğinden fazla büyümesiyle de çekirdek hücre zarına ve çepere daha yakın bir konuma gelir.3. öncülde ise su kaybedip hücre zarına yakın bir konuma gelmesinden bahsediyor.Anlatılanın aksine su kaybetmeyle çeper ve zar arası mesafe artar.Çekirdeğin konumu ise değişmez.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:29 16 Eki 2013 #7
su kaybedip hücre zarına yakın bir konuma gelmesinden bahsediyor.Anlatılanın aksine su kaybetmeyle çeper ve zar arası mesafe artar.Çekirdeğin konumu ise değişmez.
Bunun nedeni nereden geliyor?

yektasimsek 13:35 16 Eki 2013 #8
Bunun nedeni nereden geliyor?
Turgor basıncıyla alakalı bir durum.Plazmolize uğrayan hücrenin zar-çeper arası mesafesi artar.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:38 16 Eki 2013 #9
Turgor basıncıyla alakalı bir durum.Plazmolize uğrayan hücrenin zar-çeper arası mesafesi artar.
azalması gerekmiyor mu? Daha hipertonik bir ortama konulunca büzülür diye hatırlıyorum sanki

yektasimsek 13:44 16 Eki 2013 #10
azalması gerekmiyor mu? Daha hipertonik bir ortama konulunca büzülür diye hatırlıyorum sanki
Hipertonik ortamda hücre büzülür.Çeper büzülmez.Turgor basıncı azalır.Su kaybeder.Zar-çeper arası mesafe artar.
Şuradan hücrenin bulunduğu durumlara bakabilirsin
File:Turgor pressure on plant cells diagram pl.svg - Wikimedia Commons

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm