cengizhanhck 18:00 26 Tem 2013 #1
Bu zarflari bir türlü anlayamadim arkadaş hem çekim eki almaz diyolar hemde bazen çekim eki aliyor nasil ayirt edeceğiz?.Ayrica Edat ve Bağlaçlarida ayirt edemiyorum mümkünse mesala çogunda cümleden çıkarınca anlam bozuluyorsa edattir uyuyo ama bazen istisnasi oluyo.
sinavkizi 18:51 26 Tem 2013 #2
Aradığın şey konu anlatımı değil sanıyorum ki. Çünkü o her yerde var.
Sana, soruların üzerinden yardımcı olabilirim. Dilersen onları ekleyebilirsin.
svsmumcu26 18:51 26 Tem 2013 #3
aslında soru olarak sorsaydın derhal cevaplayabilirdim.Bu yıl bunlarla geçti bizim.
Ama böyle konu mu anlatayım?

İnternetten aç oku
cengizhanhck 20:45 26 Tem 2013 #4
tamam yarin biriktirip yazayim.Ama temel sıkıntım şu zarf olmasini beklediğim şey bir bakmisim isim çıkıyo.Dişariya,dişari
vb.
cengizhanhck 20:53 26 Tem 2013 #5
Çekimsiz kelimelerdir. İsim çekim eki (hâl, iyelik, çoğul ekleri
vb.) almazlar. mesala böyle demişler ama gel gör ki Azıklarınızı geceden hazırlamıştım.Burda den çekim eki değilmi?.
svsmumcu26 21:50 26 Tem 2013 #6 tamam yarin biriktirip yazayim.Ama temel sıkıntım şu zarf olmasini beklediğim şey bir bakmisim isim çıkıyo.Dişariya,dişari
vb.
hı
mm.Az çok anladım derdini kurallara bağlı kalmak.
Dil bilgisi yahu bu matematik değil ki mantık arayasın değil mi? Soruları gönder de bakalım.
Olmadı bende notlar var (tarayıcımda bir sıkıntı var eğer farklı bir tarayıcı filan bulabilirsem) yollarım sana.
cengizhanhck 22:55 26 Tem 2013 #7
ya

ne kurala uyuyo ne tanıma bu nasi iş .Sanirim soru çözmekten başka ögrenemem bu istisnalari sorulari yarin yazarim.İyce biriktireyim

.
svsmumcu26 23:46 26 Tem 2013 #8 ya

ne kurala uyuyo ne tanıma bu nasi iş .Sanirim soru çözmekten başka ögrenemem bu istisnalari sorulari yarin yazarim.İyce biriktireyim

.
evet öyle matematikte kaliteli soru çöz derler ; dil bilgisinde çok soru çöz derler.