kolay bir fizik sorusu hemen çözüp geçmiştim ama sonra şöyle bir baktım ve işin içinden çıkamadım neyse boşver de diyemedim iyice kafam durdu
şimdi normalde x yönünde hareket ediyorsa düşey kuvvetlerin bileşkesi 0 olması gerekiyor.
bu durumda 15.sin53=10.sin37+F3 denklemi çözersek F3=6 bulunuyor cevap da doğru. Ancak soruda ağırlıksız denmemiş P'yide almamız gerekmez mi dedim. P'de bilinmediği için F3'ü bulmak imkansız olmalı. Ancak şöyle de olabilir. Sürtünmesiz bir yolda x yönünde hareket ettiği söylenmiş. Yani aşağı etki eden kuvvetler önemsiz diyemez miyiz? Aşağı ne kadar kuvvet etki ederse etsin ortam hem sürtünmesiz hem de bir cisim bir yolda gittiğinden sağa etki eden kuvvetler nedeniyle cisim yine +x yönünde gidecektir...
Bir yerlerde saçmalıyor muyum bana biri açıklarsa sevinirim
doğru yapmışsın soruyuda niye bu kadar kafanı karıştırdın . oyuncak araba düşün yukarıdan ittiriyosun aşağı gitsin , sağdan ittiriyosun yana gitsin ağırlığının gitmesine bi etkisi varmı sürtünme olmadı sürece ?
Benim bildiğim kadarıyla sürtünmesiz ortamda yer çekimi yoktur. Cisim ağırlığı da m.g (kütle.yer çekimi ivmesi) olduğu için sürtünmesiz ortamda ağırlık yok sayılmaz mı?