2) 10-20 arası buharlaşma 15. dakikada buharlaşma devam ettiği için sıvı-gaz karışımı vardır yani heterojen görünümlüdür ama aynı maddenin farklı halleri olduğu için homojendir diye hatırlıyorum
2) 10-20 arası buharlaşma 15. dakikada buharlaşma devam ettiği için sıvı-gaz karışımı vardır yani heterojen görünümlüdür ama aynı maddenin farklı halleri olduğu için homojendir diye hatırlıyorum
10-20 buharlaşma tamam ama kütleyi arttırdık zaman değerinin artması gerekmiyor mu .mesela 2. dakkada erimeye başlarken kütle 2 katına çıktı 4. dakkada erimeye başlar .yani 15 i grafikteki 10-20 arasında alamayız ki bence.
2.
1, yanlış
2, kütle iki katına çıktığı için zaman ilki katına çıkar yani doğru
3, kütle iki katına çıktığı için 15. dakikada grafiğin 15/2 . dakikasındaki gibidir yani sadece sıvı halde ve homojendir.
buharlaşıyor olsaydı da homojen derdim sonuçta kabın ağzı açık.
10-20 buharlaşma tamam ama kütleyi arttırdık zaman değerinin artması gerekmiyor mu .mesela 2. dakkada erimeye başlarken kütle 2 katına çıktı 4. dakkada erimeye başlar .yani 15 i grafikteki 10-20 arasında alamayız ki bence.
oo soruyu adam gibi okumamışım kusuruma bakma ama yine aynı şeyi söyleyeceğim sonuçta madde değişmiyor sadece ısıtılıyor ve 15. dkde dediğin gibi 2mlik kütle için grafikteki 4-10 aralığına denk geliyor yani sıvı bence homojendir
1. soru için cevap ne verilmiş çünkü soru üstündeki karalamalarınıza bakılırsa çözünürlüğü doğru yorumlamışsınız. bence de cevap artar-azalır olmalı ama galiba artar-artar verilmiş.