hangisinde altı çizili sözcük soyut anlamlı iken somut anlam kazanmıştır?( sözcüğün üstünü çizerek belirttim)
bu iki şık arasında kaldım
A devlet adama ayağıyla gelmez
B aç ne yemez tok ne demez
hangisinde altı çizili sözcük soyut anlamlı iken somut anlam kazanmıştır?( sözcüğün üstünü çizerek belirttim)
bu iki şık arasında kaldım
A devlet adama ayağıyla gelmez
B aç ne yemez tok ne demez
Tok ne demez...
(tok insan, adlaşmış sıfat.)
İnsan burada zâten somuttu, soyuttan somuta geçiş olmamış.
Devlet, aslen soyut kavram. Ayağıyla gelmek; insana, en azından bir canlıya mahsus. Burada devlet bir canlıya benzetilmiş, somut bir varlık yerine kullanılmış... diye düşünüyorum...
Sizleri çok seviyorum ♥
bende senin gibi düşündüm ama cevapta tok olarak vermiş ya devlet soyut gibi geliyor , tokluğu sonuçta hissediyoruz
e bende öyle diyorum zaten ,aynı şeyi diyoruz tokluğu sonuçta hissedebiliyoruz dedim yukarda ,
sorunun cevabının a olduğunu düşünüyodum ama B imiş.
sorun şu ki kitap bizimle aynı şeyi düşünmüyor
bana da b gibi geldi sanki...somut isimler 5 duyu organımızdan en az biriyle varlığını kanıtlayabileceğimiz isimlerdir.tokluk hissini 5 duyu organımızdan biriyle yani görerek,işiterek,tadarak,koklayarak ya da dokunarak algılayamayız.çünkü sanılanın aksine tokluk hissi beyinde oluşan bir şeydir midede değil.zaten bu yüzden herkesin kendini tok hissettiği zamanlama-aynı şeyleri yeseler bile- farklıdır.ki zaten soyut olan şeylerin varlığına da beynimizle inanmaz mıyız?bu yüzden 'tok' kelimesinin yani 'tokluk hissinin' 'tok insan' anlamında kullanılarak somutlaştırıldığını düşünüyorum.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!