c2h2 de bağlayıcı elektron sayısı 6 imiş.bağlayıcı elektron(bağ yapan elektron) sayısı nasıl bulunur?
H:C:::C:H
c2h2 de bağlayıcı elektron sayısı 6 imiş.bağlayıcı elektron(bağ yapan elektron) sayısı nasıl bulunur?
H:C:::C:H
karbon bileşiklerinde 4 bağlayıcı elektronu vardır hidrojenin ise 1 taene bağlayıcı elektronu vardır ama bu bilşikte 2tane 2 hidrojen atomu var oyuzde 2 bağ gelir toplamda 6 tane bağlayıcı elektron olur
'' GET EVERYONE İS HAPYY ''
karbon neden sadece 1 tane 4 iki tane c 8 tane bağlayıcı elektronu olmaz mı?ya da pi bağı oluşturanları mı saymıyoruz?10 tane neden olmuyor?
Bir atomun elektron alarak ya da vererek ya da
ortaklaşa kullanarak son yörüngesindeki elektronsayısını 2 ye tamamlamaya dublet 8 etamamlamalarına oktet denir levis nokta yapısında yani son yörüngesindeki değerlik verdiği yada aldığı elektron kadar bağ yapar
H)1
N)2)5 N ATOMU BİLEŞİKLERİNDE YA -3 YADA +5 E SAHİP
N KENDİNİ NH3TE 3ELEKTRONalarak oktede ulasıyor n atomunun 3 tane bağlayıcı elektronu var h ise hep 1 dir.
ametal ametal atomları arasında olusan bağlarda elektron ortaklasması olur
N KENDİNİ OKTEDE TAMAMLARKEN H KENDİNİ EN YAKIN OLAN HE SOYGAZ ELEKTORN DÜZENİNE BENZETİR...
evet bunu sende bulabilirsin levis gösteriminden oraya sekilli yazdım
biraz daha açıklayabilir misin? 2 tane c da 4 bağlayıcı elektron olması nasıl oluyor.elektron ortaklaşması diyorsun.zaten h ile c arasında da elektron ortaklaşması var.
iki karbon arasındaki elektron ortaklasması oluyor.buyüzden 2 sini ortak kullanıyolar.
hidrojenlede elektron ortaklasması var yukarıda a-metal a-metal atomları arasında elektron ortaklsaması olur diye yazdım.
bileşiğin amacı ney kendilerini asil yapma asallastırmak soygaz düzenine benzetmek...bağlayıcı elektron değerlik elektronlarına göre ve bir atomun açlığına göre yada tokluğuna göre diye ifade edeyim bilemiyorum daha nasıl açıklayacam....
yani carbon 4 tane bağlayınca kendini asilleştiriyor
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!