Başka hanedan alırsa yönetimi elbet geçer :) Bu kut inancı zaten saçmalık :) Ülkenin hanedanın ortak malı sayılması boylar arası mücadelelere sebep olurdu. Buna ne diyorsun?
Yazdırılabilir görünüm
Başka hanedan alırsa yönetimi elbet geçer :) Bu kut inancı zaten saçmalık :) Ülkenin hanedanın ortak malı sayılması boylar arası mücadelelere sebep olurdu. Buna ne diyorsun?
Boylar arasında mücadele varsa demek ki feodal bir yönetim söz konusu. Her boyun -başında hanedan üyeleri- var.
Hanedan üyeleri arasında yani boylar arasında çatışma olması çok normal değil mi ?
Ama bir hanedanlığın sürekliliği sağlanmıyor ki. Başka bir hanedan başa geçebiliyor. Bölünmeler olabiliyor.
Neden sağlanmasın ? Boyların başında lalaların eğittiği şehzadeler olmuyor mu ? Zaten lalalar ile şehzadeler boya tecrübe şehzede tecrübe kazansın diye gönderilmiyor mu ? Şehzade de padişahın oğlu değil mi ?frk'den alıntı:Ama bir hanedanlığın sürekliliği sağlanmıyor ki. Başka bir hanedan başa geçebiliyor. Bölünmeler olabiliyor.
Aynı şey melih ve atabey içine geçerli değil mi ?
**Şimdi şu aklıma geldi. Boyları şıhnelerde yönetebiliyordu. Ancak şıhneler hanedan üyeleri değildi.
Ki eğer şıhne ile ilgiliyse YGS tarzında bir soru olmaz. Geçen sene tarih öğretmenimiz çok detaylı anlatıyordu LYSye de girin diye. Bu kadar detay ve YGS :D
Aklına gelen bilgiyi ben bilmiyorum. Sorunun cevabını en iyi açıklayan bilgi o oluyor o zaman :)
Haklısın. Ygs bu kadar detay sormuyor :) Sorarsa yakar :)
Zor bir ihtimal ama evet :D
Çok çok teşekkür ederim. Eline düşüncelerine sağlık.:)
Beyin fırtınası yapmış olduk böylece.
Rica ederim. Güzel oldu :)