mantığını bir türlü çözemdiğim soru,..Eletrik alan ve eletrilsel kuvvet arasında vektörel olarak nasıl bir ilişki vardır?Eletrik kuvvetinin yönü ile alanın yönü aynı nımı yoksa yükün cinsisine göre değişirmi ??bu konuları google araştırdım ama net bir şey bulamdım..
E=F/q dışında başka bir bağlantı varmı gibi sorularıma yanıt ariyorum...
.. ilginenler ve emeği geçenlere şimden sonsuz teşekürler.. esen kalın...
elektrik alana koyulan + yüke alan doğrultusunda yükün büyüklüğüyle orantılı bir kuvvet etki eder.
bu durumda 1 doğru 2 yanlış oluyor.
3. maddeyi okuyunca kendi öys sınavım aklıma geldi. -5 lık bir yük mü büyüktür -10luk bir yük mü büyüktür bunu size bırakıyorum. bana göre -10 büyüktür, ösym ye göre -5 büyüktü(r).
elektrik alana koyulan + yüke alan doğrultusunda yükün büyüklüğüyle orantılı bir kuvvet etki eder.
bu durumda 1 doğru 2 yanlış oluyor.
3. maddeyi okuyunca kendi öys sınavım aklıma geldi. -5 lık bir yük mü büyüktür -10luk bir yük mü büyüktür bunu size bırakıyorum. bana göre -10 büyüktür, ösym ye göre -5 büyüktü(r).
Merhaba ,
emeğinize sağlık çok teşekürler..
3.Öncül de diğer ikisi gibi vektörel bir büyüklük olduğundan siz haklısnız bende siizn gibi düşünyorum.. osym nin o sorusu hangi yıla aitti hatıryormusunuz? Bakmamda yarar olacağını düşüyorum bu soru ile ilgili olarak..