-
Hız problemi bir bakın!
https://imagizer.imageshack.com/img537/2493/oF1MHu.png
Konuyla ilgili ayrıntılı olarak açıklarsanız sevinirim daha çözülecek aynı türden sorular var mantığını anlatırsanız çok güzel olur teşekkürler
-
2 Farklı gidiş yolu yapabilirsin. Birincisi Yol=Hız.Zaman formülünde zaman aynı olduğu için Zaman=Yol/Hız şeklinde yaparsın. İkincisinde de hiç değiştirmeden Yol=Hız.Zaman şeklinde yaparsın.
Şimdi 3lABl=4lACl diyorsa lABl=4k diyelim ve lACl=3k diyelim. Şimdi burda birşey kaçırmamak gerek oda 3-4-5 üçgeni. Yani lCBl=5k olacak. lCDl=60 ise lDBl=5k-60 olur. Şimdi formülümüzü uygulayalım.
Yukarı giden araç için: 3k+60=v.t
Sağa giden araç için : 9k-60=2.v.t şimdi bunları oranlarsak v.t/2.v.t=3k+60/9k-60 buradan düzenlediğimiz zaman 9k-60=6k+120 ve k=60 bulunur. Bize BC'yi soruyor yani 5k=300 bulunur.
Bu tip soruların mantığı aşırı basittir. Tek bir formül YOL = HIZ x ZAMAN . Bu formülü yaz sorunun altına sonra da verilenleri yerine koy işte yol yerine 3k+60 yaz hız yerine v yaz ama zamanı bilmiyorum o zaman ona t diyeceğim. Diğer araç içinde aynısını yaparsın ve bazen t'leri karıştırıyolar yani üstteki formülde zamana t diyor alttakinde m diyor. Zamanların aynı olmasına dikkat etmek gerek
-
teşekkür ederim ama benim bu problemlern genelinde bir sıkıntı var ama %60ını yapıyorum fakat bazı soru tipleri çok canımı sıkıyor ama yinede teşekkür ederim faydalı oldu..
-
konu başlıklarında "bi bakın. alooo hoop hemen dikkat lütfeeen acil " gibi kelimeler kullanmayınız.