1) bölüme k kalana b diyelim
xyz9=12k+b olur b<12 bunu biliyorsunuz zaten burda dikkat etmeniz gereken xyz9 tek bir sayıdır 12k çift bir sayıdır o halde b de tek olmalı
T=Ç+b (çiftle tekin toplamı anca tek yapar)
b 12 den küçük tek tamsayılar olabilir yani
1,3,5,7,9,11 bunları toplarsanız 36 bulursunu
3) A' nın birler basamağına bakacaksınız 1+6+120... diye gider 120 den başlayarak hepsinin birler basamağı 0 dır A nın birler basamağı 7 olur
aynı şekilde B ye de bakın 1+2+24+720... bunun da birler basamağı 1+2+24=27 birler basamağı 7 olacak daha sonra
49+49+49=147
birler basamağı 7
Kardeşim çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Çok açıklayıcı ve güzel cevaplandırmışsın.Çok teşekkürler tekrardan.Bilipte göremediğim taraflarını gösterdin bu 3 sorunun.
Kardeşim çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Çok açıklayıcı ve güzel cevaplandırmışsın.Çok teşekkürler tekrardan.Bilipte göremediğim taraflarını gösterdin bu 3 sorunun.
Forum kurallarına neden uymuyorsunuz?
Yazıyla eklenebilecek soruları resimle eklememelisiniz.
3) A' nın birler basamağına bakacaksınız 1+6+120... diye gider 120 den başlayarak hepsinin birler basamağı 0 dır A nın birler basamağı 7 olur
aynı şekilde B ye de bakın 1+2+24+720... bunun da birler basamağı 1+2+24=27 birler basamağı 7 olacak daha sonra
49+49+49=147
birler basamağı 7
Khorkhurt , seni daha önce bu ve bu gibi nedenlerden dolayı uyarmıştım.
Galiba uyarılarım kaile alınmıyor.
+1 ceza puanı verilmiştir.
Biliyorsun ki +3 olduğu an uzaklaştırılırsın.
Bu sefer dikkate alman dileğiyle.
Forum kurallarına neden uymuyorsunuz?
Yazıyla eklenebilecek soruları resimle eklememelisiniz.
Khorkhurt , seni daha önce bu ve bu gibi nedenlerden dolayı uyarmıştım.
Galiba uyarılarım kaile alınmıyor.
+1 ceza puanı verilmiştir.
Biliyorsun ki +3 olduğu an uzaklaştırılırsın.
Bu sefer dikkate alman dileğiyle.
Terbiyesizlik yapma.Daha güzel bir dil ile uyarabilirsin.Konu ile ilgili bilgiyi şurdan alabilirsiniz bu tür soru paylaşımları yasaktır diyebilirsin.Buraya gelip artistlik yapıp egonu tatmin etmeye çalışma.Hadi beni anladım arkadaşı neden uyardın anlamadım.Bak arkadaşım ben bir çok forumda mod,sup mod,co admin,adminlik yaptım zamanında site de yönettim.Bir gün dahi olsun modken veya adminken modlarımdan senin gibi bir tavır takınan görmedim.
Böylesine yararlı bir amaçla açılmış bir forumda senin gibi egoistlerin olması gerçekten beni çok aşırı üzdü...
Bu konu ile ilgili adminin ile iletişime geçmeye çalışacağım.