C-3) D açııs ile B açısının toplam 180 olduğu için bu bir kirişler dörtgenidir. Etrafına çember çizersen x açısının gördüğü yay ile 30 un gördüğü yay eşittir. Dolayısıyla x=30 dur. y açısının gördüğü yay ile 80 un gördüğü yay eşittir. Dolayısıyla y=80 dur.
C-4) bu bir özellikten çıkar. 6²+5²=2²+x² dir x=√57 ( burada sayfa 9 daki "Kösegenleri dik kesisen bir dörtgende" yazısının hemen altındaki dörtgen özelliğinin bir özel durumdur.)
1. sorunun anlatımı biraz uzun ve zahmetli , yapacağımız sadece açıları yazıp üçgenler arasında birkaç benzerlik yapmak ve bulduğumuz özdeşliklerden yararlanmak. Bu özdeşlikler sonucu zaten kenarlar çıkıyor.
5. soruda EBC açısı 90 derece olması lazım diye düşünüyorum. Zaten ona göre çözüm yapınca cvp 10 çıkıyor. Eğer o açı 90 derece ise çözümünü yazabilirim.