MatematikTutkusu.com Forumları

__kümeler__

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 10:59 04 Mar 2012 #1
SORU1) Seçenekleri doğru ve yanlıştan oluşan 3 soruluk bir sınava katılan öğrencilerden 4 tanesi 2 soruda, 3 tanesi ise 1 soruda doğru seçeneğini işaretlemiştir. Bütün sorularda yanlış seçeneğini işaretleyen 1 öğrencinin bulunduğu sınava, bütün soruları işaretleyen toplam 15 öğrenci katıldığına göre 3 soruda da doğru seçeneğini işaretleyen kaç öğrenci vardır?

SORU2) Bir okuldaki futbol turnuvasında A ve B sınıflarından seçilen 11 öğrenci ile B ve C sınıflarından seçilen 11 öğrenci karşı karşıya geleceklerdir. Her sınıftan en az bir öğrencinin katıldığı bu turnuvada B sınıfından; A sınıfı ile beraber kadroya giren öğrenci sayısı, C sınıfı ile beraber kadroya giren öğrenci sayısının yarısı olduğuna göre C sınıfından en çok kaç öğrenci bu turnuvaya katılmıştır?

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 12:13 04 Mar 2012 #2
C-1

Soruda anlatılmak isteneni anlayana kadar canım çıktı, kelime oyuna düşmemişimdir umarım

İşaretlenebilecek 4 farklı durum var;
3D-0Y (x kişi)
2D-1Y (4 kişi)
1D-2Y (3 kişi)
0D-3Y (1 kişi)
+___________
x+4+3+1=15
x+8=15
x=7 bulunur.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 12:21 04 Mar 2012 #3
C-2

Şema çizelim,

c'nin en fazla olmasını istiyoruz. Bu durumda 2x en az olmalı. x=1 için 2x=2 olacaktır.
2x+c=11
2+c=11
c=9max.

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 17:13 04 Mar 2012 #4
Eline sağlık "Gökberk" kardeşim 1. soruyu anlayana kadar benim de canım çıktı en sonunda bi küme çizdim cevap doğru çıkıyor ama emin değilim bu konuda ehil olanların yorumlarını bekliyorum. O yüzden başka bir yoldan çözülür diye forumda açtım...
Benim çözdüğüm küme aşağıdadır:

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm