Evet yanlış görmüşümsemrayagci'den alıntı:burda x-y olmuyor yanlız x+y oluyor???????
x+y=3
3x+3y=9
3x+4y=11
y=2 x=1
x-y=-1
Yazdırılabilir görünüm
Evet yanlış görmüşümsemrayagci'den alıntı:burda x-y olmuyor yanlız x+y oluyor???????
x+y=3
3x+3y=9
3x+4y=11
y=2 x=1
x-y=-1
Melek 5. sorunun çözümü yanlış. Sonuç doğru ama, tesadüfen aynı çıkmış.
İki bilinmeyenli denklem sisteminde yok etme veya yerine koyma metoduyla yapılması gerekiyor.
Hocam denklemleri eşitleyerek bir nevi yok etme metodu kullanmış olmuyor muyum ? Tam olarak anlayamadım.MatematikciFM'den alıntı:Melek 5. sorunun çözümü yanlış. Sonuç doğru ama, tesadüfen aynı çıkmış.
İki bilinmeyenli denklem sisteminde yok etme veya yerine koyma metoduyla yapılması gerekiyor.
Oraya kadar tamam ama, en son y=0 verdiğinde iş karışıyor. y yi yok etmekle, y ye 0 değerini vermek aynı şey değil. Verilen denklemlerin ortak çözümü(-1,0) dır. Sen tesadüfen y=0 vererek doğru cevabı buldun.Melek12'den alıntı:Hocam denklemleri eşitleyerek bir nevi yok etme metodu kullanmış olmuyor muyum ? Tam olarak anlayamadım.
Ortak çözüm (-1,1) olsaydı, senin çözümün geçersiz kalırdı. Ona da gerek yok, aynı soru için y değerini sorsaydı ve sen x=0 alsaydın, y=1 çıkacaktı, ama y=0 doğru cevap olacaktı.
Senin bulduğun denklem, verilen denklemlerin kesim noktasından geçen 3. bir denklemdir. Ortak çözümü bulmak için, yeniden bulduğun denklemle, verilen denklemlerin birinin ortak çözümünün yapılması gerekir.
Şimdi anladım hocam evet haklısınız. Teşekkürler... :)