MatematikTutkusu.com Forumları

2 Tane Soru Anlatım Lazım

msbilir 13:41 27 Nis 2011 #1
Arkadaşlar aşağıdaki iki sorunun cevaplarını anlatımlı olarak cevaplayabilirmisiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.

1) Bir sınıfta türkçe veya matematik derslerinden geçen 25 kişidir. yalnız türkçeden geçenlerin sayısı, yalnız matematikten geçenlerin sayısının 4 katıdır. hem türkçe hemde matematik dersinden geçenlerin sayısı 5 kişi olduğuna göre matematik dersinden geçen kaç kişidir.

2) 40 kişilik bir sınıfta yalnız ingilizce bilen, yalnız fransızca bilen ve her ikisini bilenlerin sayısı eşittir. bu iki dilden yalnız birini bilenlerin sayısı hiç bilmeyenlerin sayısının 3 katı olduğuna göre her iki dili bilen kaç öğrenci vardır.

mürşde - ait kullanıcı resmi (Avatar) mürşde 14:59 27 Nis 2011 #2

Yalnız ben bu soruyu ilkokul seviyesine indirmekte çok zorlandım.Müfredatı vesaire bilmiyorum ama aynı sorunun bir benzerini ygs matematiğinde çözdüğümü hatırlıyorum.İlkokul seviyesine göre "ağır" bir soru olduğunu düşünüyorum ya da bana öyle geldi.

msbilir 15:27 27 Nis 2011 #3
Teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum eskiden ilkokul matematik i tanırlıyorumda. 4 işlemden başka birsey yoktu. Yakında ilkokulda mat2 ye de girerlerse hiç sasırmamak lazım ))

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm