Üç ev, üç kuyu problemi; Problem şöyledir evlerin herbirinden üç kuyuya boru çekmelisiniz ancak bu borular hiç bir şekilde kesişmeyecek.Yani bir birine deymiyecek.
Soru çok zor çözülmesi imkansız gibi bişey
Üç ev, üç kuyu problemi; Problem şöyledir evlerin herbirinden üç kuyuya boru çekmelisiniz ancak bu borular hiç bir şekilde kesişmeyecek.Yani bir birine deymiyecek.
Soru çok zor çözülmesi imkansız gibi bişey
Geometri Neden Matematiğe Benzemiyor Anlam veremiyorum
oyun gibi yapılmışıda var link:3 ev bulmacası oyunu oyna - Max Oyun oyunları oyna
Geometri Neden Matematiğe Benzemiyor Anlam veremiyorum
Bunun düzlemde oluşabileceğni sanmıyorum. 3 boyutlu da olabilir diye düşünüyorum.
lise yıllarında karşılaştığım bir soru beni canımdan bezdirmiştiyine çıktı karşıma, çözümü var mı bunun? bence yok
Aslında yapılabilir, ben tam ipucu yakalamıştım ki, sadece son yaptığım çzigiyi silicektim ama yanlış yere basınca sıfırladı oyunu. Buna baya bir zaman ayırmak gerekiyor :/
lisedeyken arkadaşlarla 1 yılımızı ve bir sürü defter harcamıştıksıkıcı derste çok oluncu dalıp gidiyor insan
![]()
sinir olup bunun çözümü yok deyip bırakıyor ama yine dayanamayıp sayfaları karalamaya devam ederdik
toplam 3.3=9 doğru oluşur. fakat her evin 4 kenarı var bildiğimiz Euler formulunu uygularsak
K+Y-A=2 olmalı buradan K=2-Y+A = 2-6+9=5=K... 4.5=20 oluyor 2 sınır olduğundan 20/2=10 oluyor fakat ilk başta 9 dedik yani 1 kesişme noktası olmak zorunda
İşte o kesişme noktası edven geçebiliyor. Bir boruyu diğer taraf geçirirken evin üzeridnen geçirebiliyorsunuz. Dolayısıyla birden çok kesişme olur ama aynı boruyla aynı ev birbiriyle kesişir.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!