İlk seferde göremediğim biraz kafa yormak istediğim bazı zeka soruları, burada da paylaşayım çözüme ulaşanlar olursa öğrenmiş oluruz.
İlk seferde göremediğim biraz kafa yormak istediğim bazı zeka soruları, burada da paylaşayım çözüme ulaşanlar olursa öğrenmiş oluruz.
Bana birincisi D ikincisi B gibi geldi.
Bende ikinciyi B olarak düşünmüştüm. Birinciye de F demiştim. Ama net bir kural bulamadım.
Şöyle bir kural gördüm. Aynı şekil 3 defa döndürülmüş. Yani her şekil 3 defa döndürülmüş. Eksik olan aralarında birer beyaz boşluk olan şeklin döndürülmüş hali. O ikisini incelersek 3 birim açı ile döndürülmüş. Bir daha üç birim açıyla döndürürsek D'yi buluruz.
İkincisinde de her şekilden 3 tane var. Bir içinde beyaz olan, bir içinde siyah olan bir de dışında beyaz olan diye ayırırsak her birini; eksik olan içinde siyah daire olan üçgendir.
Bence bunlar zeka soruları değil..Ayrıca ben dünyada zeka sorusu diye bir şey olduğunu düşünmüyorum,zeka ölçülebilecek bir şey değil..
Ama bunlar faydasız sorular diyemem,insanın algısını ve görsel yeteneğini ölçüyor..omervarol'un algısı çok iyi tek çözüm mü bilmiyorum pek bakmadım ama çok basit bir çözüm bulmuş,tebrikler..
9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084
Teşekkür ederim. Size katılıyorum. Ben de bunların zeka sorusu olduğunu düşünmüyorum. Biraz kavrama yeteneği ve dikkatli bakmak ile alakalı.
Aslında zeka tanımına nasıl bakıldığına bağlı. Bahsedilen kavrama yeteneği veya görsel algıda zekaya girebilir, sonuçta bu kabiliyeter beynin bir bölümünün işlevsel üstünlüğüyle ilgilidir. Ama bu soruları paylaşırken niyetim bu değildi Sadece bu tip sorular genel olarak o şekilde adlandırıldığı için öyle ifade ettim bende.
Tabii bu soruları çözerken şartlanmamakta önemli. Ben soldan sağa bir örüntü arayışına girdim hepsinde. Çünkü bundan önceki 25 soru o şekilde hazırlanmıştı. Şekillerin bütününe bakmayı düşünmedim.
Tebrik ederim ömervarol. İkinci soruda bende aynı şeyi düşünmüştüm ama topların konumu arasında da bir örüntü olması gerektiğini varsaydığım için emin olamamıştım.Herbirinin içinde ve dışında farklı konumlanıyorlar çünkü. İlk soruda ise çok başka yerlere gittim. Her bir yaprağın ayrı bir örüntüsü olduğunu düşündüm. Atıyorum bir tanesi her aşamada 1 birim sağa(saat yönüne) diğeri 2 birim sola döner tarzında. Ama senin çözümün muhtemelen doğru olan, tekrardan tebrik ederim.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!