arcsinx 00:55 21 Eyl 2014 #1
Merhaba Sevgili
MT'liler
Aklımda binbir soru...
İnsanların bilmeden yaptıkları davranışlar ve onun sonuçlarına katlanan insanlar...
Bir insanı güldürdüğümüzde bizde mutlu olmuyor muyuz? Evet, tabiki mutlu oluyoruz. Peki nasıl oluyorda insanları üzerkende mutlu olabiliyoruz? Her iki davranışı da yapan biz değil miyiz? Bizsek neden böyle bir farklılık var?
Mesela neden iftira atıyoruz yada yalan söylüyoruz, biz insanız herkesi kandırmaya hakkımız var gibi bir şey mi var?
Neden insanlar bu kadar ikiyüzlü? Neden bu kin, bu tasa?
Biz neden böyle olduk, evet sizlere soruyorum dostlar, insanoğlu neden böyle oldu?
Tükenir Kalem 01:39 21 Eyl 2014 #2
Sevgiyi tatmamış insanlar eşyayla,parayla,malla,mülkle mutlu olur..Bu yüzden bütün bu boş işler için her türlü naneyi yerler..
En kısa cevap bu sanırım..
Bir de sevgiyi tatıp bu naneleri yiyenler var ki,vah onlara..
istanbuL. 10:47 21 Eyl 2014 #3
Nefs ile alakalı birşey. Şuan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu -tabi ki biz de dahil- benlik duygusu barındırıyoruz. Nefsimize köleyiz şuan. Gerisini sen hesab et.
Tükenir Kalem 21:57 21 Eyl 2014 #4 Nefs ile alakalı birşey. Şuan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu -tabi ki biz de dahil- benlik duygusu barındırıyoruz. Nefsimize köleyiz şuan. Gerisini sen hesab et.
Çok doğru..Bunu da eklemeliydim,sen eklemişsin..Çıkarcı,bencil insanlar olmaya iteliyor hayat şartları..Olmayalım,şartlara inat..
arcsinx 22:34 21 Eyl 2014 #5
Atalarımız dememişler mi zaten iyilikten maraz doğar diye, çok doğru bir şey.
Nefis demişsiniz, evet, çok doğru, ah şu nefis yok mu, hepimiz onun kurbanıyız
kingwalter 22:54 21 Eyl 2014 #6
Güvenim kalmadı Dünya insanına...
Gülüyorlar,ağlıyorlar..Karşındakini dağıtıp gidiyorlar.Ne uğruna peki?? ben anlamış değilim yaralıyım ama geçer elbet.Dua ediyorum çabuk geçsin diye..
Bizi DOST bildiklerimiz vurdular..
ajanyumusakg 02:13 22 Eyl 2014 #7
Çok doğru söyledin kingwalter insanı birine güvendiğin pişman ediyor su insan dediğimiz varlıklar ....hayatta bu tür insanlar yüzünden tat alamaz kimseye güvenemez herkese karşı bi şüpheyle yaklaşır olduk...yalan ..en basit birseyde bile söylenmeye başlanıyor artık...Hiç söylenmemesi gerektiği halde.insanımsı şeyler üzülüyorum gerçekten hayatın tadını kaçıran bu insanlarla aynı dünyada yaşadığıma.yazık ki adım başı böyle insanlarla karşılaşıyoruz her yerde her şeyde her şekilde ...
3.141592653589 07:54 26 Eyl 2014 #8
bu sorular insanoğlunun tarihi kadar eski.