Mesela bir topu havaya attık, ilk hızına göre bir miktar yükseldi ve durdu. Sonra ağırlığının etkisi devam ettiği için yön değiştirdi ve düşmeye başladı. Topun durup tekrar harekete geçtiği o "an" kaç saniye olabilir?
Mesela bir topu havaya attık, ilk hızına göre bir miktar yükseldi ve durdu. Sonra ağırlığının etkisi devam ettiği için yön değiştirdi ve düşmeye başladı. Topun durup tekrar harekete geçtiği o "an" kaç saniye olabilir?
0'dan başka değer alamaz sanırım..Topa gözümüzle baktığımızda yukarı çıkış yolculuğunda sürekli yavaşladığı için bize durduğu an bir süreymiş gibi görünür..Ama aslında top durur durmaz aşağıya ivmeli hareketine başlar..Tabii bunlar benim kendi fikirlerim..
9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084
sorularda sıfır kabul edilir ama gerçeklikte çok azda olsa havada duruyor. belki milisaniye veya daha az nanosaniye olabilir. (benim düşüncem)
Havanın bulunduğu ortamda havanın uygulayacağı kaldırma kuvvetini aşmak için çok küçük bir zaman aralığında durabilir cidden..Ama soruda kaç saniyedir denilmiş..O zaman iki kişi sıfır saniye durur diyor sanırım..Yok mu arttıran ?
9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084
kaskas123'e katılıyorum, 0 kabul edilse bile 0 değildir, orada bir süre geçer
Genelde pozitif bilim, doğa kanunlarını çözebileceğimiz biçimde basitleştirilerek uygulanır. Ancak bazı uç noktalarda kullandığımız pozitif bilim doğa kanunlarına karşı kayıtsız veya mantıksız kalabilir. örneğin mikro veya makro hesaplar.
hesapları basitleşitrmek ve işlemleri daha koyalaştırabilmek için sürtünmeyi ihmal ettiğimiz gibi topun havada asılı kaldığı andaki süreyi de ihmal ederiz.
İ∫MİM İMZADIR.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!