MatematikTutkusu.com Forumları

Roman Tavsiyesi

1 2 3 ... Son
svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:30 24 Haz 2013 #1
Arkadaşlar okuduğunuz ve sizde kalıcı bir keyif bırakan romanların isimlerini rica etsem alabilir miyim?
Polisiye olsa daha iyi olur.
Dipnot.Lütfen 'sherlock holmes'u ricama tabii tutmayınız zira yaptıkları son zamanlarda oldukça basit gelmeye başladı da.
Ben son okuduğum , harikulade bir romanı önereyim.

sinavkizi 13:37 24 Haz 2013 #2
Olay örgüsü birçok insan için daha tercih edilesi, bense yürütemiyorum bir türlü...

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:38 24 Haz 2013 #3
Olay örgüsü birçok insan için daha tercih edilesi, bense yürütemiyorum bir türlü...
Nasıl,
Yani olay örgüsüz roman oluyor mu yahu?

mSeven 13:42 24 Haz 2013 #4
Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırasını önerebilirim çok heyecan verici tarih,polisiye karışık öte yandan Dan Brown 'un Davincinin Şifresi ,Melekler ve Şeytanlar , Kayıp Sembol ... serisi de şu an okuduğum seri çok heyecan verici tavsiye ederim

Faruk 13:44 24 Haz 2013 #5
Polisiye dersen Jean-Cristophe Grange'in modern polisiye romanları var.
Ama bana kalırsa onlardan ziyade okuyacağın başka eserler sana daha çok şey katar.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:45 24 Haz 2013 #6
Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırasını önerebilirim çok heyecan verici tarih,polisiye karışık öte yandan Dan Brown 'un Davincinin Şifresi ,Melekler ve Şeytanlar , Kayıp Sembol ... serisi de şu an okuduğum seri çok heyecan verici tavsiye ederim
Teşekkür ederim,tavsiyelerini dikkate alacağım.
Lakin,(belki ben yanlış düşünüyor olabilirim) ama bizim yazarlarımız (dizi-film yapımcıları da buna dahil) polisiye yazmayı pek beceremiyor galiba bilhassa Galip Derviş denilen dizide görebiliyoruz bunu.

Faruk 13:46 24 Haz 2013 #7
Dan Brown'u asla tavsiye etmem bütün kitaplarını okumakla bir kitabını okumak arasında çok bir fark yok.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:46 24 Haz 2013 #8
Polisiye dersen Jean-Cristophe Grange'in modern polisiye romanları var.
Ama bana kalırsa onlardan ziyade okuyacağın başka eserler sana daha çok şey katar.
Teşekkür ederim.
Başka eserler derken?

sinavkizi 13:49 24 Haz 2013 #9
Nasıl,
Yani olay örgüsüz roman oluyor mu yahu?
Tabii ki olmuyor...
Bir olayın akışına kapılamamak kastettiğim şey... Olaylara ilgimi veremiyorum... Dolayısı ile pek roman-öykü okuyamıyorum...

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:51 24 Haz 2013 #10
Tabii ki olmuyor...
Bir olayın akışına kapılamamak kastettiğim şey... Olaylara ilgimi veremiyorum... Dolayısı ile pek roman-öykü okuyamıyorum...
O bende de oluyor.
Bilhassa polisiye türlerinde çok oluyor bu kitap 400 sayfaysa ilk 100 sayfa tanıtarak,mekanı betimleyerek geçiyor bu da sıkıyor insanı ama sonraki 300 sayfa harikulade oluyor.
Ama "Tanrının Unutulan Çocukları" kitabını oku oku diye boşuna demiyorum Zira toplasan 20 sayfa betimleme yoktur.(en azından yalın halde)

1 2 3 ... Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm