MatematikTutkusu.com Forumları

Küme Problemleri

1 2 Son
BurakA - ait kullanıcı resmi (Avatar) BurakA 23:13 31 Eki 2011 #1
1)Bir mahallede yapılan ankette,ailelerin %60' ında araba,%75' inde buzdolabı bulunduğu saptanmıştır.
Ailelerin en az yüzde kaçında hem araba hem de buzdolabı bulunabilir?

2)Gitar veya piyano çalabilen müzisyenlerden oluşan bir toplulukta gitar çalanların sayısı piyano çalanların sayısının iki katıdır.
Her iki enstrümanı da çalabilen 9 kişi olduğuna göre, ,bu toplulukta en az kaç kişi vardır?

3)80 kişilik bir orkestrada 30 kişi keman,40 kişi klarnet,60 kişi de bu iki enstrümandan en çok birini çalabiliyor.
Bu orkestrada keman ve klarnetten yalnız birini çalabilen kaç müzisyen vardır?

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:15 31 Eki 2011 #2
c-1
%60+%75= %135
%135-%100= %35

C-2

C-3

Soruda bi gariplik var son kısım şu şekilde sorulmalıydı bence, sadece keman veya sadece klarnet çalabilen kaç kişi vardır? çözümüm buna göre Gerçi sadece kemanı (a) ve sadece klarneti (c) ayrı ayrı bulmuş olduk zaten

BurakA - ait kullanıcı resmi (Avatar) BurakA 23:22 31 Eki 2011 #3
gökberk teşekkür ederim ben bunu x y z biçiminden yapmaya çalıştım uzun sürüyor sanırım % problemlerinin bir kısmında böyle yaparsam doğru olur...

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:24 31 Eki 2011 #4
gökberk teşekkür ederim ben bunu x y z biçiminden yapmaya çalıştım uzun sürüyor sanırım % problemlerinin bir kısmında böyle yaparsam doğru olur...
Evet eğer verilen değerlerin toplamı, gruptaki kişi sayısını, %100ü vb. şeyleri geçiyorsa bu şekilde yapabilirsin.

BurakA - ait kullanıcı resmi (Avatar) BurakA 23:26 31 Eki 2011 #5
teşekkürler diğer sorularada bakabilirmisin...

BurakA - ait kullanıcı resmi (Avatar) BurakA 23:29 31 Eki 2011 #6
2.soruyuda anladım teşekkürler 2 katı dediğinde her işki tarafında iki katını alıcaz.. sağol.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:29 31 Eki 2011 #7
teşekkürler diğer sorularada bakabilirmisin...
Bakıyorum da biraz uzun sürdü, şekil çiziyorum, çözünce yazarım

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:34 31 Eki 2011 #8
Ekledim C-3ü, yukarda

BurakA - ait kullanıcı resmi (Avatar) BurakA 23:41 31 Eki 2011 #9
gökberk kusura bakma seni uğraştırdım yinede sağolda ben c3 üçözmüşüm zaten yanlış yazmışım bu kümeproblemleriydi sen birde küme problemleri 2 diye konu açtım oraya bakarsan sevinirim....

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:45 31 Eki 2011 #10
Önemli değil

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.9. sınıf Kümeler Çözümlü Sorular Çözümlü Küme Problemleri Küme Problemleri ve Çözümleri küme soruları
Tüm Etiketler

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm