Soruyu soran arkadaş itiraz etmeyince doğrudur diye düşündüm. Yanlış olabilirbulutum'den alıntı:uğraşan herkese çok teşekkürler:)
Yazdırılabilir görünüm
Soruyu soran arkadaş itiraz etmeyince doğrudur diye düşündüm. Yanlış olabilirbulutum'den alıntı:uğraşan herkese çok teşekkürler:)
Ben gördüm hatanı, hata bile değil, işlem hatası yapmışsın, 24+16=44 bulmuşsun, 24+16=40, 7 ile bölümünden kalan da 5 oluyor. Dalgındın heralde :)duygu95'den alıntı:Soruyu soran arkadaş itiraz etmeyince doğrudur diye düşündüm. Yanlış olabilir
:D :) ;) Evet ya :Dgökberk'den alıntı:Ben gördüm hatanı, hata bile değil, işlem hatası yapmışsın, 24+16=44 bulmuşsun, 24+16=40, 7 ile bölümünden kalan da 5 oluyor. Dalgındın heralde :)
x=4 demişsiniz 4 sayısını 7 ye bölüp nasıl 4 bulduğunuzu merak ediyorum. şahsen ben yapmış olduğum cevabın yanlış olduğunu düşünmüyorum. eğer yanlış yapmışsam nerede yanlış yaptığımı izah ederseniz sevinirimduygu95'den alıntı:C-3)
x=4 y=3 dersek 16+24=44'ün 7 ile bölümünden kalan 2 olur :)
Ben dikkat etmedim dalgınlık olmuş haklısınız :) 16+24=40 olursa 5 oluyor ben 44 almışım.MrCalamity'den alıntı:3. soruyu doğru yaptığınıza eminmisiniz ?
Senin çözümün doğru, ancak Duygunun çözümü de doğru 4= 4 (mod 7) olacaktır. :)MrCalamity'den alıntı:x=4 demişsiniz 4 sayısını 7 ye bölüp nasıl 4 bulduğunuzu merak ediyorum. şahsen ben yapmış olduğum cevabın nasıl olduğunu düşünmüyorum. eğer yanlış yapmışsam nerede yanlış yaptığımı izah ederseniz sevinirim
4=4(mod7)'de burda bir sorun yok ki eğer yanlış diyorsanız Wolfram|Alpha da doğruluyor.MrCalamity'den alıntı:x=4 demişsiniz 4 sayısını 7 ye bölüp nasıl 4 bulduğunuzu merak ediyorum. şahsen ben yapmış olduğum cevabın nasıl olduğunu düşünmüyorum. eğer yanlış yapmışsam nerede yanlış yaptığımı izah ederseniz sevinirim
Çözümlerde sorun yok şte tek sorun benim toplamayı yapamamda :D
Aklıma burdaki gereksizyorumcu'nun anlatmak istediği şey geldi ve şimdi hak verdim. Toplama işleminden yapılan bir sınavdan 100 almamız hayatımız boyunca toplama işlemini hatasız yapacağımız anlamına gelmiyor :)