sinavkizi'den alıntı:2
kız görünmeyen kısmı niye düzeltmedin.
aradık senin için :)
http://www.lysmat.com/snv/konulara_gore/matematik/temelkav1/64.gif?psid=1
bende bilseydim koyardım canım kitaptada yazmıyodu:)
paydada 5m varsa hepsini m türünden yazalım ki sadeleşsin.
4m+3=l (istenende L yerine bunu yazalım.)
m=m (zaten m'yi yazacağız.)
5l+2=k, burada da L=4m+3'ü yazalım:
5.(4m+3)+2=
20m+17=k (bunu da k yerine yazalım)
(4m+3+m+20m+17-20)/5m=
25m/5m=5
emegine saglık ..hepsini anladım
bu bagıntıyı nasıl düşündün ben aklıma bir türlü yerlestiremedim.birde artı 1 nasıl geldikırmızı gece'den alıntı:2) .birbirinden farklı iki basamaklı üç dogal sayıoının toplamı a dır. a kac farklı deger alabilir.262
minimum 10+11+12=33
maximum 97+98+99=294
33≤x≤294
294-33+1=262
bu cevaptan hiçbirsey anlamadım su iki cevabı biraz daha acıklayıcı ve ayrıntılı yazarmısınkırmızı gece'den alıntı:3.A B+C D toplama işleminde A ,B ,C ,D sıfırdan ve birden farklı birer çift rakamı ,AB CD iki basamaklı sayıları göstermektedir. bu toplama sonucu hangisi olamaz72
a,b,c,d çift rakamlar
ab
cd
......
b+d yani birler basamağının çift olacağı kesin
a +c= toplamıda çift bir sayı olmalı yanlız b+d toplamından "1" gelebilir örneğin 8+6=12 olabilir ve 1 onlar basamağına eklenir, bu durumda toplamı 6 olacak bir a+c olmıycağı için 7 olamaz
birtanesinin degil hepsinin carpımının paydasında tek bir 2 var.işte onu soruyorum tekte olabilir çiftte.ama kesinlik sorularında iki kere karsıma cıktı çifttir diyekırmızı gece'den alıntı:son yarım soru) bölme işleminde kesin bir yargıya varılamıyor olabilirde olmayabilirde 10/2=5
senin sorunda hepsi çift tek bir çift sayı çarpım durumunda tüm işlemi çift yapacağı için bir tanesi sadeleşse bile sonuç çifttir.