101 111 121 131 143 şıkları var ben bu soruyu bu yüzden sordum zaten şıklardamı sorun bendemi diye. :(frk'den alıntı:Şıklarda ne var peki 107 doğruluyor işlemleri.
Yazdırılabilir görünüm
101 111 121 131 143 şıkları var ben bu soruyu bu yüzden sordum zaten şıklardamı sorun bendemi diye. :(frk'den alıntı:Şıklarda ne var peki 107 doğruluyor işlemleri.
107 den küçük 101 var o da 24k+13 şartını sağlamadığı için soru yanlış olmalı. Bundan sonra sorularınızı yazarken şıklarını da yazarsanız çözen açısından iyi olur.
Cevap 131 mi verilmiş?
x+13=48k için düşünüldüyse 131 verilmiştir, ben de öyle düşünmüştüm :) Ama en küçük istenmiş ve 107 sağlıyor...frk'den alıntı:Cevap 131 mi verilmiş?
Şıklara göre gidersek, 107+24=131 olmalı ama sorunun soru cümlesinde bir hata var. x'in en küçük değeri aşağıdakilerden hangisidir demeliydi. :)
Öylede dedi ben sadace fazla cümle olmasın dedim.duygu95'den alıntı:Şıklara göre gidersek, 107+24=131 olmalı ama sorunun soru cümlesinde bir hata var. x'in en küçük değeri aşağıdakilerden hangisidir demeliydi. :)
Fazla cümle dediğin esas cümleymiş :) Neyse bundan sonra sorarken daha dikkatli davranırsın. Üslü sayıları yazmak için örnek kodları kullanabilirsin.
O halde hata sizde çözümde bir hata yok. 107+24=131 olduğunu görebilirsiniz.İnkilapçI'den alıntı:Öylede dedi ben sadace fazla cümle olmasın dedim.
Güldürdün :):):) Soruları kısaltmadan olduğu gibi aktarırsan daha iyi çözümler alabilirsin :)İnkilapçI'den alıntı:Öylede dedi ben sadace fazla cümle olmasın dedim.
Buda bana küçük bir ders olsun iyi akşamlar.gökberk'den alıntı:Güldürdün :):):) Soruları kısaltmadan olduğu gibi aktarırsan daha iyi çözümler alabilirsin :)