MatematikTutkusu.com Forumları

Karmaşık Bir Soru

1 2 Son
nuritas 16:32 17 May 2012 #1
Aşağıdakilerden kaç tanesi kare piramitin yüzeyi olamaz ?
1-)Üçgen
2-)Daire
3-)Kare
4-)Dikdörtgen

Cevaplarınızı bekliyorum

Faruk 18:26 17 May 2012 #2
Daire olamaz. Üçgen, kare, dikdörtgen olabilir. Çünkü her kare bir dikdörtgendir.

Mat. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Mat. 18:47 17 May 2012 #3
Her kare bir dikdörtgendir ama sorunun cevabı muhtemelen dikdörtgen ve dairedir. Çünkü sorularda kareyi dikdörtgen grubuna dahil edersek daha birçok geometrik şekil de kare-dikdörtgen örneğindeki gibi olur ve ortaya bir karmaşa çıkar. Mesela, ona kalırsa her dikdörtgen de bir yamuktur.

nuritas 19:14 17 May 2012 #4
Ama bu soruda , bunlar dışında şekiller olmadığı için her kare bir dikdörtgendir kuramını kullanmamız gerekir bence.

Faruk 21:01 17 May 2012 #5
Her kare bir dikdörtgendir ama sorunun cevabı muhtemelen dikdörtgen ve dairedir. Çünkü sorularda kareyi dikdörtgen grubuna dahil edersek daha birçok geometrik şekil de kare-dikdörtgen örneğindeki gibi olur ve ortaya bir karmaşa çıkar. Mesela, ona kalırsa her dikdörtgen de bir yamuktur.
Bu görüşüne katılmıyorum. Her dikdörtgen yamuk değildir.

Ama bu soruda , bunlar dışında şekiller olmadığı için her kare bir dikdörtgendir kuramını kullanmamız gerekir bence.
Sorunun cevabı ne olarak geçiyor?

nuritas 22:54 17 May 2012 #6
Sorunun cevabı daha açıklanmadı.Açıklandığında buradan yazacağım

nuritas 15:30 21 May 2012 #7
sorunun cevabı 2 olarak açıklanmıştır.

Faruk 15:51 21 May 2012 #8
sorunun cevabı 2 olarak açıklanmıştır.
Güzel sorulmuş bir soru değil. Kendi içinde çelişkiye düşmüş. Dikdörtgen ve kareyi vermiş. Sizden basit düşünmenizi istemiş olabilir. Ama hocanın her kare bir dikdörtgendir tanımına karşı nasıl savunacağını merak ediyorum doğrusu. Selametle.

Ceday 16:04 21 May 2012 #9
Yamulmuyorsam, koni tabanı daire olan özel bir piramit olmalı.

Faruk 16:43 21 May 2012 #10
Yamulmuyorsam, koni tabanı daire olan özel bir piramit olmalı.
Soruda kare piramit diyor. Daire her türlü kaybediyor

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm