Size birden çok soru soracağım![]()
1) Gömlek 34,25
Pantolon 40,00
Toplam 74,25
Yukarıdaki faturada verilenlere göre ödenen toplam KDV kaç TL'dir?
2) Bir lastik çekilerek uzatıldığında boyu serbest haldeki boyunun en çok %35'i kadar artırılabiliyor. Boyu en fazla 2,7 m olabilen bir lastik serbest hale getirilip 1,5 m kesilirse geriye kaç cm lastik kalır ?
3) Bir sınıftaki öğrencilerin 1.Dönem sonundaki başarı oranı %40'tır. Bu öğrenciler 2.dönem sonundada başarılıdırlar.1.Dönem başarısız öğrencilerin 2. Dönem sonundaki başarı oranı %20 ise bu sınıftaki öğrencilerin yıl sonundaki başarı oranı % kaçtır?
4)Gül'ün kalemlerinin %40'ı, Can'ın kalemlerinin %25'ine eşittir. Can, Gül'e 15 kalem verdiğinde kalemleri eşit olduğuna göre Gül'ün kalem sayısı kaçtır?
5) Çift: %20
Tek: %25
Bir giyim mağazasında tanesi 20 TL'ye alınan gömlekler tekli ve çiftli olmak üzere iki ayrı paket yapılıp satılmaktadır. Paketlerden yapılan kâr yüzdesi yukarıda verilmiştir. Bir günde 5 tane çiftli ve 3 tane tekli paketten gömlek satan bu mağaza bu satışlardan toplam kaç TL kâr etmiştir ?
6) 45000 TL ile 1 kilo altın alan Esra, 1 ay sonra 1 kilo altını 46350 TL'ye satıyor. 1 kilo altın 1 ayda yüzde kaç kâr sağlamıştır ?
Çözümlerini yapamadım. Biraz fazla oldu galiba