40! sayısı 8 tabanında yazılırsa sondan kaç basamağı sıfır olur?
Yazdırılabilir görünüm
40! sayısı 8 tabanında yazılırsa sondan kaç basamağı sıfır olur?
40 mod(8) 5 tane sıfır eğer kaç basamaklı deseydi o zman bu soruyu çözmek bayağı zorlaşırdı:)
ii de cevap 12
Yine ben geldim :) 10luk tabanda 2.5=10 dan bulduğumuz gibi bunda da 2³=8 den yola çıkarak 40! içindeki iki sayısına bakarız. 38 tane var 2³ olduğu için 38/3=12.
Bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım lütfen...mustafatr'den alıntı:40 mod(8) 5 tane sıfır eğer kaç basamaklı deseydi o zman bu soruyu çözmek bayağı zorlaşırdı:)
hoşgeldnnnn:D
arkadş baya ezdi soru kolay fln die:D
38/3=12 matematiği katlediyorsun arkadaşımgökberk'den alıntı:Yine ben geldim :) 10luk tabanda 2.5=10 dan bulduğumuz gibi bunda da 2³=8 den yola çıkarak 40! içindeki iki sayısına bakarız. 38 tane var 2³ olduğu için 38/3=12.
8 sayı tabanı ve k ile m doğal sayılardır.
(543212345) 8 tabanında =8.k+m eşitliğini sağlayan en küçük m değeri kaçtır?
Çözüm benim yazdığım gibi arkadaş da öğrenmiş olsun...
Bunu iyi söyledin wolfram yaptırmaya çalıştım o bile yapamadı ama böyle olması lazım Harbi ayıp o soruyla ilk defa karşılastım zaten değişik soru tipi olduğu için çözmeye çalıştım ama kesin sonuç o değil ama 10! 2 tabanından hesaplanırken sondan 5 basamağı sıfır çıkıyor ve bunun
22 basamaklı olduğu ıspatlandı ve sayı 5 çıkması lazım kurtlar vadisi başladı
gökberk'in dediğini anladm sorun yok doğru
8k+m kısmı 10luk tabanda mı?demitria'den alıntı:8 sayı tabanı ve k ile m doğal sayılardır.
(543212345) 8 tabanında =8.k+m eşitliğini sağlayan en küçük m değeri kaçtır?
Cevap 5 mi :)
evet doğru hadi anlat:):D
Bu sayı 8 tabanında ise sayı basamakları şu şekilde değer alacaktır. Birler basamağı.1, Onlar basamağı.8, Yüzler basamağı.8² .... Yani birler basamağı dışında tüm basamaklar 8in bir katı, biz bu değerde bir k seçersek geriye sadece 1.5 kalır sekizin katı olmayan. Bu da m olur.
25üssü5 +17 sayısı 5 tabanında yazıldığında elde edilen sayının rakamları toplamı kaç olur?
ben 5 buldum ama cevap 6:(
25^5= 5^10 değil midir. Yani 5 tabanında 5^10 hanesine 1 yazarız gerisi 0dır. 17=(32)5 tabanında.
(1000000000)5 + (32)5 = (1000000032)
3+2+1= 6
nie başa 1 koyuyoruz?
7^5+2.7^3+3 sayısının 7 tabanındaki karşılığı nedir?
5^0 = 1
(102003)7'dir. Bak 7^5 hanesine 1 yazıyoruz. Sonra 7^3 hanesine 2 yazıyoruz çünkü iki tane var. Ve birler basamağına 3 yazıyoruz.
A ve x pozitif tamsayı olmak üzere, bölünen A, bölen x,bölüm 13 ve kalan 4 olduğuna göre , Akare +7A ifadesinin 13e bölümünden kalan kaçtır?
Günlük 5 soruya dikkat et bence yine uyarı alma. Ödev yapmam gerekiyor şimdi bakamıycam soruna.
tmm geçtk mi ki?
Arkadaşım kalanı yazmaya gerek var mı? 38in içinde 12 tane 3 yok mu?sensiz62'den alıntı:38/3=12 matematiği katlediyorsun arkadaşım
Bu son sorundu :)demitria'den alıntı:tmm geçtk mi ki?
38 in içinde 12 tane 3 vardır ama 38/3=12 değildir
tmm hadi bunu da çöz sonra gidersn lütfeeeeennn:(:)
13>4 yani bölüm kalandan büyükse yer değiştirebiliriz.
yani A sayısının 13 ile bölümünden kalan 4 olur.
senden A²+7A 13 ile bölümünden kalan istemiş bölenler aynı ise kalandan gideriz yani A yerine 4 yazabiliriz
4²+4.7=44 sayısını elde ederiz 44'ü 13'e bölersen sonuca ulaşırsın.
Bu arada 5 sorudan fazla soru sor bu sitenin amacı zaten sorularınızı çözmek
O zaman değer vererek çözüyüm işlem yapamıycam şimdi. A=69 olsun. x=5 olsun, bölüm de 13 zaten kalan 4 oluyor. 69²=4761, 69.7=483
Toplarsan 5244 yapıyor.
Bu da 13 ile bölünebilme kuralı kendin yaparsın gerisini
13'e bölünme kuralı
Sayıyı x=abcdefg olsun temel basamak çarpanları ise 1,-3,-4 tür 1*(g-d+a)+(-3)*(f-c)+(-4(e-b)
şeklinde daha uzun basamaklı ise bir eksili bir artılı çıkarıp ve toplayıp hepsini toplarız
çıkan sonuç 13 ile tam bölünüyorsa sayıda bölünür eğer kalan varsa bu kalan x sayısınında 13
ile bölümünden kalanıdır.
ya bilmiorm dün bni uyardılar bn de bişi diemedm:(
Dün de aynı şekilde 5 soruyu geçtiği için uyarı aldı. Bir şey biliyoruz da söylüyoruz karışmazsan sevinirim. Ayrıca çözümün doğru ben de 5 bulmuştum.sensiz62'den alıntı:13>4 yani bölüm kalandan büyükse yer değiştirebiliriz.
yani A sayısının 13 ile bömlümünden kalan 4 olur.
senden A²+7A 13 ile bölümünden kalan istemiş bölenler aynı ise kalandan gideriz yani A yerine 4 yazabiliriz
4²+28=44 sayısını elde ederiz 44'ü 13'e bölersen sonuca ulaşırsın.
Bu arada 5 sorudan fazla soru sor bu sitenin amacı zaten sorularınızı çözmek
nese bn bi dha uyarı almiim sorularmla ilgilendiinz için tşkkrlr:) ii geceler:)
Ne demek yardımcı olabildiysem sevindim. Yarınki sorularında görüşürüz.
görüşürüzzzzz:D
kurallara uyanlar çözmesin sen sor.demitria'den alıntı:ya bilmiorm dün bni uyardılar bn de bişi diemedm:(
olsn ztn biraz biyoloji çalşmam lazm ama yarn yine sorucam:D
tamam biyolojiden yapamadığın olursa sordemitria'den alıntı:olsn ztn biraz biyoloji çalşmam lazm ama yarn yine sorucam:D
tmm tşkrlr:)
Gökberk benimle alıp veremediği ne Bilmediği konularda çözüm yazarak yanıltıyor Diye Bu mesajı atmışın Sen benim sorumu yanlış çözdün farkettiysen ama ben sana karşı aşağılamadım Galiba beni hedef olarak görüyorsun Senin gibi adamları iyi bilirim kimesenin başarısını çekemez.