Aslında konu anlatmayı pek beceremem ama... :)orkun44'den alıntı:tebrikler gerçekten savaş ayak üstü konu anlatımı yapıyorsun:)
Yazdırılabilir görünüm
Aslında konu anlatmayı pek beceremem ama... :)orkun44'den alıntı:tebrikler gerçekten savaş ayak üstü konu anlatımı yapıyorsun:)
başı 3,4,5,6 olabilir sonu 2,4,6 olabilir diye düşündüğümde sonu 2 olursa başı için 4 durum vardır ortasına 4 durum kalır 16 durum
sonu 4,6 olursa başı 3,5,(4 veya 6) olabilir ortası için 4 durum kalır 2.3.4=24 durum toplamda 40 durum değil mi?
konuyla ilgili ilk alıştırmalarımı yapıyorum kafam çorba oldu:)
bu tür sorularda ziyadesiyle normal zaten ben cevaptan emin olmak için böyle bir uygulamaya döktüm.matsever63'den alıntı:başı 3,4,5,6 olabilir sonu 2,4,6 olabilir diye düşündüğümde sonu 2 olursa başı için 4 durum vardır ortasına 4 durum kalır 16 durum
sonu 4,6 olursa başı 3,5,(4 veya 6) olabilir ortası için 4 durum kalır 2.3.4=24 durum toplamda 40 durum değil mi?
konuyla ilgili ilk alıştırmalarımı yapıyorum kafam çorba oldu:)
evet,öyle.
Olimpik sorularla ilgilenmelisin (bu konuyu hakkıyla yapmak istiyorsan)
ne olimpiği konuda yeniyim daha ben seviye seviye soru bankası çözüyom daha ilk seviyedeyim bugün başladım bu permoya :)
Demek istediğim o değil.matsever63'den alıntı:ne olimpiği konuda yeniyim daha ben seviye seviye soru bankası çözüyom daha ilk seviyedeyim bugün başladım bu permoya :)
olimpiyat kitaplarından öğrenmeye başla.
YGS-LYS kitaplarından bu konuyla ilgili hiç bir şey öğrenemezsin.
peki ilgin için saol savas
rica ederim ertan kaya - kombinatorik kitabıyla başla derhal :)matsever63'den alıntı:peki ilgin için saol savas
bu kitabı nerden bulabilirim? hangi konuları içeriyor? :)svsmumcu26'den alıntı:rica ederim ertan kaya - kombinatorik kitabıyla başla derhal :)
internetten bulabilirsin bkz:Altn Nokta Kombinatorik - Kitap ler :.: www.kitapisler.com
bu konulardan farklı konular içeriyor 'içerme dışarma' 'oyunlar stratejileri vs. kısacası ders olarak değil de hobi olarak ilgilenmek istiyorsan al.matsever63'den alıntı:bu kitabı nerden bulabilirim? hangi konuları içeriyor? :)