bir soru:) daha ;(bugunku 2. sorum :)
3 doktor ve 3 hemşire, doktorlar yanyana ve hemşireler yanyana hiç gelmeyecek şekilde düz bir sıraya kaç farklı şekilde oturabilir? cvp:72
Yazdırılabilir görünüm
bir soru:) daha ;(bugunku 2. sorum :)
3 doktor ve 3 hemşire, doktorlar yanyana ve hemşireler yanyana hiç gelmeyecek şekilde düz bir sıraya kaç farklı şekilde oturabilir? cvp:72
DHDHDH veya HDHDHD şeklinde dizilmelidir, iki dizilim için de 3!.3!=36 farklı durum vardır, 36+36=72xDe'den alıntı:bir soru:) daha ;
Doktorlar yanyana gelecek de hemşireler nasıl yanyana gelmeyecek?xDe'den alıntı:bir soru:) daha ;
(DDD)HHH durumu için bile hemşireler yanyana geliyor.
Dipnot:Ben soruyu yanlış algılıyorum galiba.
Doktorlar yanyana gelecek demiyor musunuz?
valla soru boyle anlatım bozuklugu var galıbaaa
soru sıkıntılı.xDe'den alıntı:tamamda doktorlar yanyana gelmiyecekmi:(
Tam anlatamamış kendini.
Soruyu yanlış anladın sanırım, hiçbir doktor ve hiçbir hemşire yan yana olmayacak :)xDe'den alıntı:tamamda doktorlar yanyana gelmiyecekmi:(
doktorlar yanyana ve hemşireler yanyana hiç gelmeyecekgökberk'den alıntı:Soruyu yanlış anladın sanırım, hiçbir doktor ve hiçbir hemşire yan yana olmayacak :)
Aynen bu haliyle sıkıntı var en azından herkes aynı anlamıyorsa zaten sıkıntı vardır.
"Doktorlar ve hemşirelerden hiç biri yanyana gelmeyecek " şeklinde düzeltilmelidir.
Soruda pek sıkıntı yok arkadaşlar, cümlede "ve" olduğundan yüklem her iki nesneye de etki eder :) Dağılma işlemi gibi düşünürsek de, doktorlar hiç yanyana gelmeyecek ve hemşireler hiç yan yana gelmeyecek :)
Bir soruyu "herkes" aynı algılayamıyorsa orda arızadan söz edilebilir derim ben.gökberk'den alıntı:Soruda pek sıkıntı yok arkadaşlar, cümlede "ve" olduğundan yüklem her iki nesneye de etki eder :)
Dediğim şekilde düzeltilseydi , daha iyi olurdu.
Zaten bariz oldukça kolay bir soru , bu şekilde yanlış anlamlar çıkarılmaması gereken bir soru olmalıdır.
tamam. emeğinize sağlk teşekkürler.:)