Kombinasyona geçmedik ama önceki bilgilerle anlamaya çalışıyorum çoğu kombinasyonmuş hem de permutasyon testinde
Yazdırılabilir görünüm
Kombinasyona geçmedik ama önceki bilgilerle anlamaya çalışıyorum çoğu kombinasyonmuş hem de permutasyon testinde
permutasyon ve kombinasyon ayrı ayrı mı anlatılıyor? hadi ayrı ayrı anlatıldı diyelim testleri de mi ayrı.duygu95'den alıntı:Kombinasyona geçmedik ama önceki bilgilerle anlamaya çalışıyorum çoğu kombinasyonmuş hem de permutasyon testinde
yakında soru soru konuları bölüp hap şeklinde anlatacaklar. bu soru A127 nolu konunun sorusu :)
Yine nüktedarlığınız üstünüzde.gereksizyorumcu'den alıntı:permutasyon ve kombinasyon ayrı ayrı mı anlatılıyor? hadi ayrı ayrı anlatıldı diyelim testleri de mi ayrı.
yakında soru soru konuları bölüp hap şeklinde anlatacaklar. bu soru A127 nolu konunun sorusu :)
Evet ayrı testlerde de ben hiç aynı test içinde görmedim kombinasyon-permutasyon Ygs-LYS hazılırk kitaplarında olabilir belki.
Böyle bir yöntem var bile :)gereksizyorumcu'den alıntı:permutasyon ve kombinasyon ayrı ayrı mı anlatılıyor? hadi ayrı ayrı anlatıldı diyelim testleri de mi ayrı.
Zambak Hücreleme yöntemiyle anlatıyor artık kitaplarında.
2. grubun 9. sorusu:
12 tane 1lik , 0 tane 4 lük : 12!/12!=1
8 tane 1lik , 1 tane 4 lük : 9!/8!=9
4 tane 1lik , 2 tane 4 lük : 6!/4!.2!=15
0 tane 1lik , 3 tane 4 lük : 3!/3!=1
1+9+15+1=26