gizemli95 21:21 12 Ara 2010 #1
Serkan A. 22:44 12 Ara 2010 #2
bi kısmı harici güzel. özellikle türev bölümü. Ancak bu √x ile x² çarpışınca ortaya nasıl x çıkıyor onu anlamadım. dört işlemden hangisi olsa x çıkmaz ki?
gereksizyorumcu 23:15 12 Ara 2010 #3
bi kısmı harici güzel. özellikle türev bölümü. Ancak bu √x ile x² çarpışınca ortaya nasıl x çıkıyor onu anlamadım. dört işlemden hangisi olsa x çıkmaz ki?
arkadaşlarımız derste fonksiyonun tersini almayı öğretiyorlar (ya da yeni öğrendiler uyguluyorlar

)
f(x)=x² => f
-1(x)=√x
f(x)=a
x => f
-1(x)=log
ax gibi
Serkan A. 23:27 12 Ara 2010 #4
tabi sonuçta öğrenciler. bizim kadar ayrıntısını düşünmezler. Normalde eğer bu yapılan çarpma değilse kişileri birbirine "vurdurmak" yanlış olur. Eğer bu fonksiyonlarda işlem ise (fof-1); ki öyle, bu iki kişi çarpışmak yerine kolkola girdikten sonra kaybolup ortaya x'in çıkması daha mantıklı olur. [birinin diğerinin koluna girmesi f(f-1(x)) gibi]
gizemli95 17:57 13 Ara 2010 #5 tabi sonuçta öğrenciler. bizim kadar ayrıntısını düşünmezler. Normalde eğer bu yapılan çarpma değilse kişileri birbirine "vurdurmak" yanlış olur. Eğer bu fonksiyonlarda işlem ise (fof-1); ki öyle, bu iki kişi çarpışmak yerine kolkola girdikten sonra kaybolup ortaya x'in çıkması daha mantıklı olur. [birinin diğerinin koluna girmesi f(f-1(x)) gibi]
hocam valla ben bukadarını düşünmemiştim kol kola flan baya yaratıcısınz yani