1-y=-x²-ax-2 parabolü y=1 doğrusu ile kesişmiyor is a hangi sayılar olabilir
ya beyler kafam karıştı açıklamal çöermisiniz
Yazdırılabilir görünüm
ya beyler kafam karıştı açıklamal çöermisiniz
verilen ifadeyi yazarsak.
x^2+ax+3 = y
y=1 olur birbirine eşitlersek x^2+ax+2=0 olur kesişmemesi için delta<0 olmalıdır dersiniz olur biter.
deltaya bakıcan eğer delta 0 dan küçükse doğru parabolu kesmez
kkorkut abi sağol en iyi sen açıklıyorsun bu forumda
abi sana bişey sorucam şimdi mesala 2 sayısını ele alalım -x²+2x+3 de yerine yazıcazyakumandabey'den alıntı:kkorkut abi sağol en iyi sen açıklıyorsun bu forumda
ilk başta 2nin karesini aldıktan sonra - ilemi çarpıcaz yoksa -2 ninmi karesini alıcaz?
kumandabey'den alıntı:abi sana bişey sorucam şimdi mesala 2 sayısını ele alalım -x²+2x+3 de yerine yazıcazya
ilk başta 2nin karesini aldıktan sonra - ilemi çarpıcaz yoksa -2 ninmi karesini alıcaz?
Tam olarak ne dediğinizi anlayamadım.
Birbirine eşitle 1+x^2+ax+2 =y olcaktır. şimdi y=1 doğrusuna göre bunları birbirine eşitle
x^2+ax+3=1 => x^2+ax+2=0 bu durumdan sonra delta=0 olacaktır diyebiliriz.
Neyse khorkhurt kapalıymış şuan onun yerine ben el attım.
Çözüm beğenilmese bile , bu forumda size yardımcı olan birisine en azından bir "Teşekkür" diyebilirdiniz!
kardeşim üslü sayılarla ilgili kafama akıldı sorularla hiçbir ilgisi yok ona üslü sayıları unutmuşum galiva sen bir yardım etsene
abi sana bişey sorucam şimdi mesala 2 sayısını ele alalım -x²+2x+3 de yerine yazıcazya
x=2 dir -x değil. O halde -(2)^2+2.2+3 olcaktır yani sonra çarpacaksınız eğer (-x)^2 deseydi çarpmazdınız.
Allah razı olsun
Ne demek.
Allah senden razı olsun.