İlk sorudada dik indim , o çevre açı 180* oldu(Çapı gördüğünden) Sonra devam ettim.
Ama paylaşın sizlerde.
Yazdırılabilir görünüm
İlk sorudada dik indim , o çevre açı 180* oldu(Çapı gördüğünden) Sonra devam ettim.
Ama paylaşın sizlerde.
Yalnız , bu kitapta birşey var.Henüz öğretmediği şeyleri soruyor daha öncede çok oldu bu bazen toplam - fark formüllerinden çıkacak sorular sorulmuş ben bu şekilde düşünmemiştim.khorkhurt'den alıntı:
Birim çember de oranları henüz öğrenmedim.
Ben öklidten gittim ama eksenleri buldum gittim.
birinci sorunun çözümünü yollucam ama seninkiyle aynı olabilir
EAD alfa değilmi buradan AED üçgeni için cos(alfa)=1/AD ve AD=1/cos(alfa)
şimdi ABD den tan (alfa)=AD/x
buradan x=AD/tan(alfa)
AD yi yerine yazın
x=csc alfa
1.soru için AB=2cos(alfa) olduğundan
tan(alfa)=CB/AB buradan
CB=tan(alfa).2cos(alfa)
şimdi DB birleştir buradan CBD =alfa görülür
CBD üçgeninde sin(alfa)=x/BC
yerlerine yazıp x i çek
yazdığım çözümleri şekil üstünde görürseniz diğer sorulardada benzer uygulamalarla çözümler kolayca bulunur.
çözümlerde trigonometrik oranlar dışında herhangi birşey bilmeye gerek yok savas ama sizde çözmüşsünüz uzun yoldanda olsa önemli olan çözümü doğru yapmak ama kendim yaptım diye demiyorum kısa yol en iyi yoldur:)
bazı zaman da kısa yollar kafa karıştırır hocam :)aerturk39'den alıntı:yazdığım çözümleri şekil üstünde görürseniz diğer sorulardada benzer uygulamalarla çözümler kolayca bulunur.
çözümlerde trigonometrik oranlar dışında herhangi birşey bilmeye gerek yok savas ama sizde çözmüşsünüz uzun yoldanda olsa önemli olan çözümü doğru yapmak ama kendim yaptım diye demiyorum kısa yol en iyi yoldur:)