MatematikTutkusu.com Forumları

Analitik Düzlemde Parabolik Eşitsizlikler

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 18:00 30 Oca 2013 #1
parabol eşitsizliği verilen düzlemde parabolün hangi tarafı niye boyanır?

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:04 30 Oca 2013 #2
böyle şak diye sorunca insan ne yazmalı bilemiyor.

Eğer verilen nokta parabol'ü sağlıyorsa parabolün üzeri (tam bi şekilde) çizilir.İçerisi de sağlıyorsa o da çizilir tabi.
Misal dışarısı sağlamıyorsa (dışarıdan bi nokta alır denersin) dışarı boyamazsın.
yani özetle şu ; dışardan alınan bi nokta parabol'den küçük yada büyük olmasına göre boyama işlemi yapılır.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:10 30 Oca 2013 #3
bu arada baz alınan nokta parabol'ün tam (o üst çizgiler varya oluşturan) onlardır.

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 18:12 30 Oca 2013 #4
ben videolara baktıgımda yok a>0 koşuluyla fonksiyon>0 sa içi yok degilse dışı vs.. diye öğretiolar bnde işin temel mantıgını ögrenemeyince soru çözemiom hani ben ezberciliğe karşıyım hele de matematikte bnde böyle bi cvp bekliodum saol bilmiom bu ezbercilikte nereye varacazeyw...

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:13 30 Oca 2013 #5
ben videolara baktıgımda yok a>0 koşuluyla fonksiyon>0 sa içi yok degilse dışı vs.. diye öğretiolar bnde işin temel mantıgını ögrenemeyince soru çözemiom hani ben ezberciliğe karşıyım hele de matematikte bnde böyle bi cvp bekliodum saol bilmiom bu ezbercilikte nereye varacazeyw...
Önemli değil.Görüntü kümesini baz alıyorsun diyebilirim.Böyle soru çözmek daha kolay oluyor , böyle sorulara cevap vermektense şak diye soru sorunca insan ne yazacak bilemiyor

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 18:14 30 Oca 2013 #6
bu arada baz alınan nokta parabol'ün tam (o üst çizgiler varya oluşturan) onlardır.
pardon? ne demek istedigini anlamadım

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:16 30 Oca 2013 #7
Bende tam anlatamadım zaten.Demek istediğim misal parabol çiziyorsun ya , bazı arkadaşlar içininde parabolü kapsadığını sanıyorlar(o iç boş kısmı) oralar önemli değil önemli olan o parabolü oluşturan çizgilerdir.Onlardır görüntü kümesine eşleyen onu demek istedim.

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 18:19 30 Oca 2013 #8
Bende tam anlatamadım zaten.Demek istediğim misal parabol çiziyorsun ya , bazı arkadaşlar içininde parabolü kapsadığını sanıyorlar(o iç boş kısmı) oralar önemli değil önemli olan o parabolü oluşturan çizgilerdir.Onlardır görüntü kümesine eşleyen onu demek istedim.
hmm.anladım saol neyse ben soru çözmeye gidiom kitaptan ne kadar soru çözersem okadar tecrübeli oluyorum

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:21 30 Oca 2013 #9
hmm.anladım saol neyse ben soru çözmeye gidiom kitaptan ne kadar soru çözersem okadar tecrübeli oluyorum
Kolay gelsin.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm