MatematikTutkusu.com Forumları

5 Adet 2. Dönem Karma Çalışma Sorusu

1 2 Son
aaflak - ait kullanıcı resmi (Avatar) aaflak 00:48 20 Mar 2012 #1

En kısa zamanda çözerseniz sevinirim 10 soru var normalde

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:53 20 Mar 2012 #2
C-1)

D<0 olmalıdır.

b-4ac<0 ise

4²-4.(m+1).(m+1)<0

16-4(m+1)²<0

16-4m²-8m-4<0

4m²+8m-12>0

m²+2m-3>0

m=-3,m=1

Ç.K=(-3,1)

C-2)

hayali bir dik üçgen çiz.

x açısının karşısı 1 hipotenus a komşu kenar √1-a² olur.

ifadeyi düzenleyip secx=1/cosx yazdığında bulduğun ifadeyi üçgenden yaz.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 00:56 20 Mar 2012 #3
C-5

İstenenlere göre, kökler toplamı ve kökler çarpımı negatif olmalıdır.

2(p+2)<0
p<-2

p-9<0
p<9

-∞<p<-2 aralığında olmalıdır.

aaflak - ait kullanıcı resmi (Avatar) aaflak 19:58 20 Mar 2012 #4
Umarım bu akşama kadar kalan 2 soru da çözülür, akşam 5 adet daha atmayı düşünüyorum, çözüm yollayan arkadaşlara ayrıca teşekkürler...

dimar - ait kullanıcı resmi (Avatar) dimar 20:12 20 Mar 2012 #5
3

x²-kx+12=0 denkleminin kökleri
x²+kx+12=0 dekleminin köklerinden 7 fazla ise k = ?

İlk denklemin kökleri x₁ ve x₂ ise,

ikinci denklemin kökleri x₁+7 ve x₂+7 'dir.

bu durumda ilk denklemin kökler toplamının 14 fazlası ikinci denklemin kökler toplamını verir.

k + 14 = -k
2k=14
k=7

aaflak - ait kullanıcı resmi (Avatar) aaflak 21:47 21 Mar 2012 #6
En çok takıldığım 4. soru lütfen onu da çözebilir misiniz çok kafamı karıştırıyor

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 21:52 21 Mar 2012 #7
4. sorunun cevabı nedir ? Cevaptan gitmeye çalışayım

200 diye düşünüyorum ama bilmiyorum.

***Parabol analitiği bilmek gerekiyor olabilir.

dimar - ait kullanıcı resmi (Avatar) dimar 21:59 21 Mar 2012 #8
88 olabilir mi?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:05 21 Mar 2012 #9
En çok takıldığım 4. soru lütfen onu da çözebilir misiniz çok kafamı karıştırıyor
bu soruda takılmanız gayet normal , soru ne istediğini ifade edemediği için nasıl anlarsanız öyle cevap vermeniz doğaldır.
hadi sahil dediği için nehir kenarı gibi birbirine paralel iki kıyı düşünmeyelim, peki y=x²... parabolünü hangi referansa göre çiziyor ve parabolün hangi noktasından suya giriş yapıyor? kıyıyı y=0 olarak mı kabul edeceğiz? peki y=10 olmasını engelleyen bişey var mı? ya da kıyının y=2x+3 doğrusu olmasını engeleyen bişey? daha kıyının doğrusal olmdığı durumları saymıyoruz bile hadi soru doğrusal olduğnu kastetmiştir diyelim. kısaca bu soru şekil verilmeksizin ya da ek açıklama getirilmeksizin sorulmuşsa eksik kalıyor.

aaflak - ait kullanıcı resmi (Avatar) aaflak 22:15 21 Mar 2012 #10
bu soruda takılmanız gayet normal , soru ne istediğini ifade edemediği için nasıl anlarsanız öyle cevap vermeniz doğaldır.
hadi sahil dediği için nehir kenarı gibi birbirine paralel iki kıyı düşünmeyelim, peki y=x²... parabolünü hangi referansa göre çiziyor ve parabolün hangi noktasından suya giriş yapıyor? kıyıyı y=0 olarak mı kabul edeceğiz? peki y=10 olmasını engelleyen bişey var mı? ya da kıyının y=2x+3 doğrusu olmasını engeleyen bişey? daha kıyının doğrusal olmdığı durumları saymıyoruz bile hadi soru doğrusal olduğnu kastetmiştir diyelim. kısaca bu soru şekil verilmeksizin ya da ek açıklama getirilmeksizin sorulmuşsa eksik kalıyor.
88 olabilir mi?
4. sorunun cevabı nedir ? Cevaptan gitmeye çalışayım

200 diye düşünüyorum ama bilmiyorum.

***Parabol analitiği bilmek gerekiyor olabilir.
Sınavım yarın ve bu tarzda bir soru kesin çıkacak hocaya sorma şansım kalmadı umarım çözebilen biri çıkar Ben de diğer soru tiplerini atayım bari...

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm