1.
AB=BE şekilde verilmiş ama yazıda belirtilmemiş.eğer o da varsa o açıortay olur
AB=x denirse x=15 bulunur çevre de 42 olur
2.
burada çözüm yapmışsınız zaten. sadece suna dikkat etmelisiniz. kenarlar tamsayı olmak zorunda değil çevre tamsayı olsa yeterli.
2m<8 ise 8m<32 , 8m+8<40 en fazla 39 olur.
3.
AD alacağı değer zaten belli değil mi?
galiba soruda bu basım hatası olmuş.
4.
3.dikmenin de F den geçtiğini tespit ederiz.
AF=5 olacağından AD=4 bulunur
aynı zamanda CE açıortay olduğundan CD=3x ve BD=5x olur, buradan x=2 bulunur
alan da 8.10/2=40 olur
5.
ulemalardan birine inen yükseklik 8 miş (3+5)
bu aynı zamanda kenarın kök 2 de biridir. (45°)
kenar 8kok2 olur karesi de 128
3.
BH ve HC nin pisagorla buluncağında hemfikiriz sanırım.
öyleyse BC uzunluğu bellidir. BC/2 de bellidir. (BC/2)-BH=HD de bellidir. öyleyse pisagorla AD uzunluğu da bellidir. belli olan bir değr için kaç tamsayı değeri alıyor diye soru sorulması garip.
değeri tamsayıysa cevap 1 dir değilse 0.
4.
bu soruda da cevabı 40 bulmuşum ama cevap anahtarı 24 diyormuş ben tüm üçgenin alanını hesaplamışım sorulan alan 16 olmalı cevap anahtarıyla yine uyuşmuyoruz.
6.
evet soru telefonda 5. soru ile aynı görünüyodu şimdi evden bakıyorum farklı
AEF ve EFC için pisagor uygularsan EF ortak olduğundan hipotenüslerin kareleri arasındaki fark ortak lmayan dikkenarların kareleri arasındaki fark kadrdır
9²-6²=45
3.
BH ve HC nin pisagorla buluncağında hemfikiriz sanırım.
öyleyse BC uzunluğu bellidir. BC/2 de bellidir. (BC/2)-BH=HD de bellidir. öyleyse pisagorla AD uzunluğu da bellidir. belli olan bir değr için kaç tamsayı değeri alıyor diye soru sorulması garip.
değeri tamsayıysa cevap 1 dir değilse 0.
Evet bir yerlerde bir eksik var. İlginiz için çok teşekkür ederim
4.
bu soruda da cevabı 40 bulmuşum ama cevap anahtarı 24 diyormuş ben tüm üçgenin alanını hesaplamışım sorulan alan 16 olmalı cevap anahtarıyla yine uyuşmuyoruz.
6.
evet soru telefonda 5. soru ile aynı görünüyodu şimdi evden bakıyorum farklı
AEF ve EFC için pisagor uygularsan EF ortak olduğundan hipotenüslerin kareleri arasındaki fark ortak lmayan dikkenarların kareleri arasındaki fark kadrdır
9²-6²=45
Çok çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
İlginiz ve alakanız için de ayrıca teşekkür ederim.